Διάταγμα για την αποκατάσταση των Ελλήνων, που υπέφεραν επί ημερών Στάλιν, υπέγραψε ο Πούτιν - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Διάταγμα για την αποκατάσταση των Ελλήνων, που υπέφεραν επί ημερών Στάλιν, υπέγραψε ο Πούτιν

Tην τροποποίηση της νομοθεσίας ώστε να καταστεί ευκολότερο για τους ρωσόφωνους από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ να αποκτήσουν τη ρωσική ιθαγένεια, ενέκρινε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.


Η τροποποίηση αυτή...ακολουθεί την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας από τη Ρωσία και γίνεται σε μια περίοδο που κορυφώνεται η ένταση στις ρωσόφωνες, ανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας.

Οι πολίτες της Κριμαίας ψήφισαν με 97% την απόσχισή τους από την Ουκρανία και την ένωσή τους με τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος επισκέφθηκε πρόσφατα την Κριμαία, δήλωσε ότι η περιοχή θα γίνει «ειδική οικονομική ζώνη», ώστε α προσελκύσει επενδυτές.

Επίσης, ο Πούτιν υπέγραψε Διάταγμα με το οποίο αποκαθίστανται οι Τάταροι της Κριμαίας και άλλες εθνικές μειονότητες.

"Έχω υπογράψει ένα διάταγμα για να αποκατασταθεί ο ταταρικός πληθυσμός της Κριμαίας, ο αρμενικός πληθυσμός, οι Γερμανοί, οι Έλληνες - όλοι εκείνοι που υπέφεραν στη διάρκεια των διώξεων του Στάλιν", δήλωσε ο Πούτιν σε μια συνεδρία του Κρατικού Συμβουλίου.

Μέλη της ισχυρής μουσουλμανικής ταταρικής μειονότητας, που αριθμεί 300.000 ανθρώπους οι οποίοι αποτελούν περίπου το 15% του πληθυσμού της Κριμαίας, έχουν αντιταχθεί στην προσάρτηση από τη Ρωσία, τον περασμένο μήνα, της κυρίως ρωσόφωνης περιοχής.
Bookmark and Share