"Εκπλήσσει" τους γερμανούς βιομηχάνους η Ελλάδα.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

"Εκπλήσσει" τους γερμανούς βιομηχάνους η Ελλάδα..

Εκπληκτοι με την πρόοδο της Ελλάδας στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων δηλώνουν Γερμανοί βιομήχανοι, κατά τους οποίους η δημοσιονομική εξυγίανση στη χώρα μας συντελείται με αξιοσημείωτη συνέπεια.


 «Η πρόοδος που σημείωσαν οι χώρες της κρίσης είναι μεγαλύτερη απ' ό,τι ανέμεναν πολλοί» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο... πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών Ούλριχ Γκρίλο(φωτογ.) σε επιστολή του, εν όψει των ευρωεκλογών, που απευθύνεται σε 1.000 στελέχη του γερμανικού επιχειρηματικού κόσμου.

«Προς έκπληξή μου, η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά στην κατάταξη των μεταρρυθμίσεων του ΟΟΣΑ, ακολουθούμενη από την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία», παρατηρεί ο Γκρίλο, προσθέτοντας ότι «η εξυγίανση των δημοσιονομικών στις χώρες της κρίσης και ιδιαίτερα από την Αθήνα συντελέστηκε με μεγαλύτερη συνέπεια σε σύγκριση με τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία».

Οι εισαγωγές Ο ίδιος παραπέμπει στην υποχώρηση των εισαγωγών, οι οποίες στο παρελθόν είχαν εκτιναχθεί και οι οποίες πλησιάζουν τώρα σε μια υγιή ισορροπία στα εμπορικά ισοζύγια των χωρών της κρίσης.

Εξίσου θετική είναι η αποτίμησή του όσον αφορά τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ESM. «Ο εν λόγω μηχανισμός κάλυψε ένα θεσμικό κενό» εκτιμά ο πρόεδρος των Γερμανών βιομηχάνων, προσθέτοντας ότι «στο παρελθόν δεν υπήρχε ένας μηχανισμός ο οποίος να βοηθά τις χώρες του ευρώ στον απαιτούμενο βαθμό, σε περίπτωση που αυτές θα κινδύνευαν να αποκλειστούν από τις κεφαλαιαγορές».

Απευθύνει τέλος έκκληση προς τον επιχειρηματικό κόσμο της Γερμανίας να προβάλει, εν όψει των ευρωεκλογών, το ευρωπαϊκό success story. «Προβάλετε την επιτυχημένη ιστορία της Ευρώπης. Θέσατε προτεραιότητες υπέρ της ανάπτυξης και της ευημερίας» υπογραμμίζει ο Ούλριχ Γκρίλο
Bookmark and Share