Θύμα ρωσικής κατασκοπείας το Βερολίνο.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Θύμα ρωσικής κατασκοπείας το Βερολίνο..

 

Σύμφωνα με τη γερμανική Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος, ο ένας στους τρεις υπαλλήλους της ρωσικής πρεσβείας έχει και «κατασκοπευτικές αρμοδιότητες».


Η γερμανική Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος προειδοποιεί για δράση κατασκόπων υπέρ της...
Ρωσίας στο Βερολίνο, ενώ σύμφωνα με όσα επισημαίνει η εφημερίδα Welt am Sonntag, επικαλούμενη πηγές της γερμανική μυστικής υπηρεσίας εσωτερικού, στο στόχαστρο των Ρώσων πρακτόρων βρίσκονται πρόσωπα που κινούνται στο περιβάλλον του γερμανικού κοινοβουλίου.

Ειδικότερα, πρόκειται για επιστημονικούς συνεργάτες ή συμβούλους Γερμανών βουλευτών, οι οποίοι προσκαλούνται σε διάφορες εκδηλώσεις της ρωσικής πρεσβείας στο Βερολίνο. Εκεί τους προσεγγίζουν Ρώσοι πράκτορες, που εμφανίζονται ως υπάλληλοι της πρεσβείας και οι οποίοι διαπιστώνουν εάν τα εν λόγω πρόσωπα συνιστούν πηγή σημαντικών πληροφοριών, κυρίως στα πεδία της ενέργειας, των επιχειρήσεων, της άμυνας και της ΕΕ. Εάν οι ρώσοι πράκτορες διαπιστώσουν ότι οι συνομιλητές τους είναι «χρήσιμοι», επιδιώκουν περαιτέρω συναντήσεις με στόχο την άντληση πληροφοριών.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος, ο ένας στους τρεις υπαλλήλους της ρωσικής πρεσβείας έχει και «κατασκοπευτικές αρμοδιότητες», αναφέρει η Welt am Sonntag.
Bookmark and Share