Δίδυμοι Πύργοι: Πάνω από 2.500 διασώστες έχουν διαγνωστεί με καρκίνο... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Δίδυμοι Πύργοι: Πάνω από 2.500 διασώστες έχουν διαγνωστεί με καρκίνο...


  • Σύμπτωση ή φρικιαστική συνέπεια; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, προς το παρόν τουλάχιστον. 
  • Σύμφωνα πάντως με αποκλειστικό δημοσίευμα της New York Post, περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι, οι οποίοι ήταν από τους πρώτους που έτρεξαν προς βοήθεια στο διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ στις 9/11 του 2001, σήμερα υποφέρουν από κάποιας μορφής καρκίνου.


Ο αριθμός είναι σοκαριστικός αν αναλογιστεί κανείς ότι οι περυσινές αναφορές έκαναν λόγο για...1.140 κρούσματα. Φέτος ωστόςο το νούμερο έχει υπερδιπλασιαστεί ενώ δεν αποκλείεται περαιτέρω αύξηση στο μέλλον.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, το οποίο επικαλείται στοιχεία από το Πρόγραμμα Υγείας του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στο νοσοκομείο «Mount Sinai» της Νέας Υόρκης από τους 37.000 αστυνομικούς, διασώστες και εθελοντές που συνέδραμαν τις ώρες μετά την καταστροφή, οι 2.518 έχουν διαγνωστεί με καρκίνο. Ανάμεσά τους 863 πυροσβέστες.

Η δραματική αυτή αύξηση έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις και ανησυχίες στη Νέα Υόρκη, δεδομένου ότι όλο και περισσότεροι ασθενείς ζητούν αποζημίωση από το Ομοσπονδιακό Ταμείο Αποζημίωσης Θυμάτων της 11/7. Ανάμεσά τους ένας συνταξιούχος επικεφαλής Τμήματος της Πυροσβεστικής ο οποίος πρόσφατα έλαβε αποζημίωση ύψους 1.500.000 δολαρίων. Ο 63χρονος έχει νοσήσει από καρκίνο στους πνεύμονες και καρκίνο του παγκρέατος.

«Ήξερα ότι μία μέρα πολλοί από εμάς θα αρρωστήσουν», αναφέρει στην εφημερίδα ο άνδρας που έχει γίνει πλέον σκιά του παλιού εαυτού του.

Οι επιδημιολόγοι υποστηρίζουν ότι, σύμφωνα με μελέτες, οι διασώστες των Δίδυμων Πύργων διαγιγνώσκονται με μορφές καρκίνου σε ποσοστό σημαντικά μεγαλύτερο σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό.
Bookmark and Share