Με πολυνομοσχέδιο όλα τα προαπαιτούμενα και στόχο να ψηφιστεί ως τις 8 Αυγούστου - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Με πολυνομοσχέδιο όλα τα προαπαιτούμενα και στόχο να ψηφιστεί ως τις 8 Αυγούστου

Με ένα πολυνομοσχέδιο που θα ψηφιστεί πριν τις 8 Αυγούστου και την αυγουστιάτικη διακοπή της Βουλής επιχειρεί η κυβέρνηση να κλείσει την εκκρεμότητα των προαπαιτουμένων, ώστε να εκταμιευθεί εντός του Αυγούστου η δόση, ύψους 1 δισ ευρώ από την Ευρωζώνη.


Απώτερος στόχος..να ξεκινήσει από Σεπτέμβριο και επίσημα με τους δανειστές η συζήτηση για το χρέος.



Όπως γράφει η "Καθημερινή" στο πολυνομοσχέδιο αναμένεται να περιλαμβάνονται:



• Το πλαίσιο για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας, το οποίο έχει ήδη τεθεί προς διαβούλευση από τον κ. Κυρ. Μητσοτάκη.



• Η διάταξη ένταξης στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών των επικουρικών ταμείων των ενστόλων, τα οποία και είχαν μείνει εκτός του πρώτου κύκλου ενοποιήσεων. Η ενοποίηση δεν αγγίζει, προφανώς, τα μετοχικά ταμεία των ενστόλων.



• Η κατάργηση από 1ης Ιανουαρίου 2015 των «εισφορών υπέρ τρίτων» που χρηματοδοτούν τα επικουρικά ταμεία.



• Η υιοθέτηση του νέου πλαισίου για τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων και για τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων των πολιτικών, μέσω μία νέας πενταμελούς επιτροπής που θα αποτελείται από βουλευτές, δικαστικούς και έναν εκπρόσωπο της Τραπέζης της Ελλάδος.



Εν τω μεταξύ σε επιστολή του προς τους εμπλεκομένους με την υλοποίηση των δράσεων του Μνημονίου υπουργούς, ο κ. Γκίκας Χαρδούβελης ζήτησε να του αποσταλούν, μέχρι μεθαύριο, Πέμπτη, οι σχετικές διατάξεις ή τα σχέδια νόμου προκειμένου αυτά να ενταχθούν σε ένα ενιαίο κείμενο που θα κατατεθεί το ταχύτερο στη Βουλή, ώστε να ψηφιστεί πριν από τη διακοπή εργασιών του Β΄ θερινού τμήματος. Η ψήφιση του νομοσχεδίου ανοίγει τον δρόμο στο Euroworking Group, προκειμένου να ανάψει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ προς την Αθήνα.

Bookmark and Share