Έτοιμα να «μιλήσουν» τα «μαύρα κουτιά» - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Έτοιμα να «μιλήσουν» τα «μαύρα κουτιά»

Θα αναλυθούν τα δεδομένα τους στη Βρετανία Ακούστηκαν πολλά για τα «μαύρα κουτιά» στην αντιπαράθεση Ρωσίας - Ουκρανίας, με την τελευταία να κατηγορεί τους ρωσόφωνους αυτονομιστές ότι έχουν αλλοιώσει στοιχεία.
Ίσως να πλησιάζει η ώρα της αλήθειας, αφού τα δεδομένα που περιέχουν θα αναλυθούν...


 Τα «μαύρα κουτιά» του Μπόινγκ 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών που...κατέπεσε στην ανατολική Ουκρανία θα μεταφερθούν στην Βρετανία για ανάλυση μετά την αποδοχή σχετικού ολλανδικού αιτήματος, δήλωσε την Τρίτη ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

«Συμφωνήσαμε στο αίτημα της Ολλανδίας οι ερευνητές αεροπορικών δυστυχημάτων που βρίσκονται στο Φάρνμπορο να ανακτήσουν τα στοιχεία από τα 'μαύρα κουτιά' της πτήσης ΜΗ17 για να υποβληθούν σε διεθνή ανάλυση», έγραψε ο Κάμερον στο Twitter.

Η Πτέρυγα Ερευνών Αεροπορικών Δυστυχημάτων της Βρετανίας (AAIB) που εδρεύει στο Φάρνμπορο, στην νότια Αγγλία, υπάγεται στο υπουργείο Μεταφορών και είναι αρμόδια για την έρευνα δυστυχημάτων της πολιτικής αεροπορίας, όπως και σοβαρών αεροπορικών περιστατικών.

Παράλληλα το υπουργείο Άμυνας του Βελγίου ανακοίνωσε ότι βελγικό στρατιωτικό αεροσκάφος ταξιδεύει προς το Κίεβο για να παραλάβει τα «μαύρα κουτιά». Στο αεροσκάφος αυτό επιβαίνουν επίσης τεχνικοί ειδικοί και εκπρόσωποι του ΟΗΕ, προσθέτει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Η αποστολή αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ έξι ευρωπαϊκών χωρών (Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία) στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Διοίκησης Αερομεταφορών (EATC) που εδρεύει στο Άιντχοβεν, στην Ολλανδία.


Πάντως η αμαξοστοιχία που μετέφερε τις σορούς, έφτασε στο Χάρκοβο, ενώ την ίδια ώρα Δύση και Ουκρανία, επιμένουν ότι η κατάρριψη έγινε με πύραυλο από τους αυτονομιστές με την παρουσία Ρώσων αξιωματικών.


Με δεδομένο ότι πολλά από τα θύματα ήταν Ολλανδοί, οι πρώτες σοροί αναμένεται να φθάσουν στο Αϊντχόβεν της Ολλανδίας την Τετάρτη.


Όπως αναφέρουν διεθνείς παρατηρητές, έχει γίνει παρέμβαση στα συντρίμμια του αεροσκάφους, ίσως με ηλεκτρικό πριόνι και αυτό ενδέχεται να δυσκολέψει τις έρευνες.


Aπό την πλευρά τους οι ΗΠΑ έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα δώσουν στοιχεία (τις βραδινές ώρες Ελλάδας) που θα αποδεικνύουν ότι η κατάρριψη έγινε από πύραυλο που εκτοξεύτηκε από φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες. Πρόκειται για στοιχεία που έχουν συλλέξει οι μυστικές τους υπηρεσίες.
Bookmark and Share