Η κατάλληλη απάντηση σε σκοπιανούς.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Η κατάλληλη απάντηση σε σκοπιανούς..


  • Η εφετινή υψηλού επιπέδου συνάντηση CROATIA 2014 που οργανώνεται κάθε χρόνο στο Ντουμπρόβνικ ήταν αφιερωμένη στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.


 Συμμετείχαν πολλοί υπουργοί από...την ΕΕ και την περιοχή αλλά και η αμερικανίδα υφυπουργός Victoria Nuland που χειρίζεται τα θέματα της περιοχής και ειδικά της Ουκρανίας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και η Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών σχέσεων της Βουλής της Κίνας Fu Ying.

Την χώρα μας εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Δ. Κούρκουλας που έκανε εισήγηση για τις ευρωπαϊκές αξίες, δίνοντας παράλληλα και μία απάντηση σε παρατήρηση του σκοπιανού ΥΠΕΞ Nicola Poposki. Ο σκοπιανός υπουργός διαμαρτυρήθηκε, ως συνήθως, για την καθυστέρηση ένταξης στης χώρας του σε ΝΑΤΟ και ΕΕ και διαβεβαίωσε ότι από πλευράς τους υπάρχει πολιτική βούληση και καλή θέληση για εξεύρεση λύσης στο ονοματολογικό.
Ο κ. Κούρκουλας αμφισβήτησε ευθέως τα λεγόμενα του σκοπιανού με το απλό επιχείρημα. "Πολλοί από εσάς", είπε στους άλλους υπουργούς, "έχετε επανειλημμένα επισκεφθεί τα Σκόπια τα τελευταία χρόνια. Θα έχετε ασφαλώς δει τα αγάλματα που φυτρώνουν σαν μανιτάρια στο κέντρο των Σκοπίων και τους δρόμους και τα αεροδρόμια που αλλάζουν όνομα.. Αν αυτό είναι η πολιτική βούληση και η καλή θέληση των Σκοπίων τότε φοβάμαι ότι δεν θα υπάρξει λύση."
Σωστός...
Bookmark and Share