Elizabeth Holmes: Η νεότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος στον κόσμο... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Elizabeth Holmes: Η νεότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος στον κόσμο...

 
H 30χρονη Elizabeth Holmes δεν είναι μόνο όμορφη κι έξυπνη...
Είναι και πλούσια. Πολύ πλούσια. Είναι η νεότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος, σύμφωνα με το Forbes!



Η Ηolmes ανακάλυψε μία μέθοδο για... γρήγορη διάγνωση, με μόλις λίγες σταγόνες αίματος, και με κόστος πολύ μικρότερο από αυτό που χρεώνουν τα εργαστήρια.

Το 2003, ως φοιτήτρια στο Stanford, ίδρυσε τη Theranos, μία εταιρεία στο Polo Alto, που έφερε επανάσταση στον τομέα των εξετάσεων αίματος, παραγκωνίζοντας “μεγαθήρια” του χώρου, όπως η Laboratory Corp. of America και η Quest Diagnostics.

“Αυτό που πρεσβεύουμε είναι ότι η πρόσβαση σε οικονομικά ανεκτή και πραγματική πληροφορία της υγείας είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα. Είναι ένα πολιτικό δικαίωμα”, τονίζει.

H Theranos συγκέντρωσε προσφάτως κεφάλαια ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων, ανεβάζοντας την αξία της στα 9 δισεκατομμύρια δολάρια, περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη ανταγωνίστριά της. H Ηοlmes έχει το 50% των μετοχών της εταιρείας και η περιουσία της ανέρχεται σε 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η μοναδικότητα της Τheranos εστιάζεται στο γεγονός ότι με μία σταγόνα αίματος μπορεί να κάνει τις ίδιες εξετάσεις τη στιγμή που άλλες εταιρείες χρησιμοποιούν ολόκληρα φιαλίδια, και μάλιστα σε χαμηλότερο κόστος.

“Αντιπροσωπεύει μία από αυτές τις προσεγγίσεις, που εάν επικρατήσουν, θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά ολόκληρη η αγορά των διαγνωστικών εξετάσεων”, λέει στο Forbes o Mike Cherny, αναλυτής στην International Strategy & Investment.
Προς το παρόν, πάντως, ηTheranos παραμένει μία μικρή εταιρεία. Διαθέτει διαγνωστικά κέντρα σε 21 κλινικές κι ετοιμάζεται να ανοίξει νέες
Bookmark and Share