Εν αναμονή πιθανής αναβάθμισης από τη Moody's.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Εν αναμονή πιθανής αναβάθμισης από τη Moody's..


  • Επανέρχεται στο θέμα της αξιολόγησης της Ελλάδας ο οίκος Moody's, μετά το φιάσκο  του περασμένου Απριλίου, αλλά και την αναβολή της αξιολόγησης και από την Standard & Poor's.


H Moody’s θα γνωστοποιήσει τις προθέσεις της την 1η Αυγούστου δηλαδή την..ερχόμενη Παρασκευή, ενώ την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου η Standard and Poor’s θα αξιολογήσει την Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκθεση της Moody's που αναμένεται να συμπεριλάβει και ό,τι είχε αναβληθεί από την έκθεση του οίκου που δεν έγινε τελικά, λόγω προεκλογικής περιόδου , θα κινηθεί σε ανάλογο πνεύμα, δηλαδή θα αναγνωρίσει ότι έχει γίνει πρόοδος στην ελληνική οικονομία, ωστόσο θα επιμείνει στους κινδύνους που μπορεί να την πλήξουν, εστιάζοντας στις πολιτικές εξελίξεις, στις τράπεζες και στο ενδεχόμενο ανάγκης νέων κεφαλαίων και βεβαίως στην μεταρρυθμιστική κόπωση.

Η κυβέρνηση πάντως προσβλέπει σε αναβάθμιση του outlook από αρνητικό σε σταθερό ή κατά το πιθανότερο σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας σε Caa2 από Caa3 διατηρώντας σταθερή την προοπτική της οικονομίας.
Όπως αναφέρει πηγή που έχει ενημέρωση από τις εξελίξεις στους οίκους αξιολόγησης:

«η Moody’s βαθμολογεί την Ελλάδα στην κλίμακα Caa3 με σταθερές τις προοπτικές από τον Νοέμβριο του 2013.
Έκτοτε δεν έχει προβεί σε αλλαγές, σε αντίθεση π.χ. με την Fitch.
Δεν αποκλείεται στην έκθεση της Moody’s που θα κοινοποιηθεί την 1η Αυγούστου να υπάρξει αναβάθμιση του outlook της οικονομίας από σταθερό σε θετικό ή και ακόμη αναβάθμιση κατά 1 κλίμακα της πιστοληπτικής ικανότητας.
Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα βαθμολογείται από την Moody’s στην κλίμακα Caa3 που είναι 2 βαθμίδες υψηλότερα από το default, είναι 19 βαθμίδες χαμηλότερα από την πιστοληπτική ικανότητα της Γερμανίας και 4-5 βαθμίδες χαμηλότερα από τις αξιολογήσεις της Standard and Poor’s και Fitch.
Η Moody’s θα προβεί σε κάποιας μορφής κίνηση προς την Ελλάδα αλλά δεν θα πρέπει να έχουμε υψηλά τον πήχη των προσδοκιών.
Η Moody’s ανησυχεί ιδιαίτερα για τις πολιτικές και τραπεζικές εξελίξεις και προφανώς η εξέλιξη αυτή επιδρά στην αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδος»
Bookmark and Share