Δείτε ποια χώρα κέρδισε ...31 δισ. δολ. μέσα σε ένα τρίμηνο(!) από την κρίση σε Ιράκ και Ουκρανία- Ρωσία - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Δείτε ποια χώρα κέρδισε ...31 δισ. δολ. μέσα σε ένα τρίμηνο(!) από την κρίση σε Ιράκ και Ουκρανία- Ρωσία

...σύμφωνα με το Bloomberg


Κέρδη-μαμούθ, ύψους 31 δισ. δολ. αποκόμισε το κρατικό ταμείο της...Νορβηγίας, το μεγαλύτερο στον κόσμο, από το ράλι των ενεργειακών μετοχών και των αναδυόμενων αγορών το β' τρίμηνο εν μέσω της κρίσης στο Ιράκ και την Ουκρανία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το κρατικό ταμείο συντάξεων της Νορβηγίας κατέγραψε κέρδη 3,3% το τρίμηνο, όπως ανακοινώθηκε σήμερα. Το ταμείο, που διαχειρίζεται συνολικά 880 δισεκατομμύρια δολάρια, είχε αποδόσεις 4% από τις μετοχές και 2% από τα ομόλογα. Το real estate απέδωσε 3%.

“Οι χρηματιστηριακές αγορές ενισχύθηκαν το δεύτερο τρίμηνο και οι αναδυόμενες είχαν καλύτερες επιδόσεις”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο CEO του μάνατζμεντ επενδύσεων της Norges Bank, που διαχειρίζεται το ταμείο.

“Σημαντική ποσότητα ρευστού συνέρρευσε στην αγορά, η οποία ανέβασε τις τιμές των μετοχών”.

Εταιρείες παραγωγής ενέργειας, όπως η Royal Dutch Shell, σημείωσαν άλμα, καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις σε Ιράκ και Ουκρανία- Ρωσία εκτόξευσαν τις τιμές του πετρελαίου.

Ο δείκτης MSCI World ενισχύθηκε 4,2% αυτό το τρίμηνο, ενώ ο δείκτης των κυβερνητικών ομολόγων σε ΗΠΑ και Ευρώπη επίσης σημείωσε άνοδο, καθώς οι επενδυτές αναζητούσαν ασφαλή καταφύγια.
Bookmark and Share