«Αριστερός σωτήρας» ο Φώτης Κουβέλης... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

«Αριστερός σωτήρας» ο Φώτης Κουβέλης...


  • Ως «αριστερός σωτήρας» περιγράφεται ο Φώτης Κουβέλης, σε δημοσίευμα της «Sueddeutsche Zeitung», το οποίο αναφέρεται σε πληροφορίες που θέλουν τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, ως πιθανό υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, με τη στήριξη των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού.


«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Σαμαράς θέλει να προτείνει υποψήφιο Πρόεδρο, που θα...  διασώσει τον εύθραυστο συνασπισμό του», αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τη συντάκτρια, «ο συνδετικός ιστός κόπηκε» και «τώρα Σαμαράς και Βενιζέλος θέλουν να μπαλώσουν τη ρωγμή με τον Κουβέλη ως τζόκερ στο προεδρικό πόκερ».

Η ίδια εξηγεί το σύστημα εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και επισημαίνει ότι ακόμη και με τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ δεν συμπληρώνονται οι απαραίτητες 180 ψήφοι, για να προσθέσει ότι, σε αυτή την περίπτωση, ρόλο με την ψήφο τους θα διαδραματίσουν οι περίπου 20 ανεξάρτητοι βουλευτές -μεταξύ των οποίων διωχθέντες και διαγραφέντες των διαφόρων σχημάτων.
"Ενδέχεται να ενδιαφέρονται περισσότερο για την επιβίωση της κυβέρνησης παρά για νέες εκλογές, στις οποίες μάλλον δεν θα είχαν πιθανότητες", σημειώνει η ίδια.

Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται αναφορά σε πρόσφατη συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο της οποίας υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες 180 ψήφοι, «εκτός αν ο κ. Σαμαράς τους έχει βάλει στην κατάψυξη», ενώ δήλωσε ότι, εάν αναλάβει την εξουσία, θα προχωρήσει σε μείωση φόρων, άμεση κατάργηση του νέου φόρου ακινήτων, επαναφορά του κατώτατου μισθού και των συντάξεων στα επίπεδα προ κρίσης και αποτίναξη της πίεσης των δανειστών.

Η συντάκτρια επισημαίνει, ωστόσο, ότι ακόμη και σε περίπτωση νίκης, ο κ. Τσίπρας δεν θα μπορούσε να κυβερνήσει μόνος και ίσως να χρειαστεί τον κ. Κουβέλη ως εταίρο. «Το προεδρικό πόκερ είναι πικάντικο», αναφέρει χαρακτηριστικά...
Bookmark and Share