"Πρόσεχε! Ο Ολυμπιακός πρέπει να κερδίσει!" - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

"Πρόσεχε! Ο Ολυμπιακός πρέπει να κερδίσει!"

http://greece-salonika.blogspot.com/



  • «Πρόσεχε! Ο Ολυμπιακός πρέπει να κερδίσει. Έτσι τιτλοφορείται δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine που ασχολείται με τα φαινόμενα διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο.



Το δημοσίευμα ξεκινάει με αναφορά στον διαιτητή...Πέτρο Κωνσταντινέα ο οποίος τον Ιανουάριου του 2012 φέρεται να δέχτηκε επίσκεψη από τον πρώην διαιτητή και νομικό σύμβουλο της ΕΠΟ Θ. Κουρίδη στο φούρνο που διατηρεί στην Καλαμάτα. «Πρόσεχε. Αύριο ο Ολυμπιακός πρέπει να κερδίσει. Κατάλαβες;» φέρεται να ήταν η φράση του προς τον Κωνσταντινέα.

Εκείνη την εποχή ο Ολυμπιακός βρισκόταν δύο βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟ στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Μετά την ήττα στην Ξάνθη, τον αγώνα στον οποίο θα σφύριζε ο Κωνσταντινέας, «οι Πειραιώτες κατηγόρησαν τον διαιτητή» αναφέρει η εφημερίδα.

«Λίγες μέρες αργότερα άγνωστοι έριξαν πέτρες στο φούρνο του Κωνσταντινέα θρυμματίζοντας τα τζάμια. Ακόμα χειρότερα, μετά από ένα μήνα στο χώρο σημειώθηκε μια έκρηξη. Λίγες μέρες αργότερα ο Κωνσταντινεάς ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη διαιτησία». «Για τον πρώην διαιτητή», αναφέρει το δημοσίευμα, «είναι σαφές ποιος κινούσε τα νήματα. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού».

Δεν πρόκειται για την πρώτη σκιά καχυποψίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το περασμένο φθινόπωρο στην πρώτη δίκη για στημένους αγώνες καταδικάστηκαν τέσσερις παράγοντες ομάδων και ένας προπονητής. Το δικαστήριο κατάφερε να αποδείξει πως συνολικά έξι αγώνες ήταν στημένοι, πέντε αγώνες Β΄Εθνικής και ένας Κυπέλλου. Όλοι αγώνες του 2009, συμπληρώνει η FAZ.

Και συνεχίζει: Ένα άλλο σκάνδαλο στοιχηματισμού αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο τους επόμενους μήνες. Ο αρμόδιος εισαγγελέας έχει καλέσει συνολικά 187 άτομα να καταθέσουν. Ανάμεσα τους 4 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που στοιχημάτισαν στον αγώνα Ολυμπιακού- Πανιωνίου για τον ακριβή αριθμό των κόρνερ κερδίζοντας συνολικά 19.100 ευρώ.

Η υπόθεση Κωνσταντινέα, γράφει η FAZ, είναι λοιπόν μια από τις υποθέσεις που μπαίνουν σε έναν ποινικό φάκελο που εμπλουτίζεται διαρκώς με νέα στοιχεία.

Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για τις πάνω από 100 σελίδες απομαγνητοφωνημένων τηλεφωνικών συνομιλιών που έχει στα χέρια του ο αρμόδιος εισαγγελέας Αριστείδης Κορέας. «Ο Μαρινάκης και οι συνεργάτες του απειλούνται με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, εκβιασμού, απόπειρας ανθρωποκτονίας, χρήσης εκρηκτικών, απάτης, δωροδοκίας και δωροληψίας σε συσχετισμό με χειραγώγηση αγώνων». Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι ύποπτοι για την εγκληματική οργάνωση χρησιμοποίησαν ένα ευρύ δίκτυο στο οποίο περιλαμβάνονται αστυνομικοί, δικαστές και πολιτικοί ενώ στο στόχαστρο τους , βρέθηκαν και «μη αγαπητοί» αθλητικοί συντάκτες.

«Έως τώρα ο 47χρονος εφοπλιστής που θεωρείται ένας από τους πλουσιότερους Έλληνες έχει επιλέξει τη δημόσια σιωπή» αναφέρει το δημοσίευμα. «Δεν είναι πρώτη φορά που ο Μαρινάκης έχει να αντιμετωπίσει την ελληνική δικαιοσύνη. Το Μάιο του 2012 στο ημίχρονο του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας με τον Αστέρα Τρίπολης ο Μαρινάκης εισήλθε στα αποδυτήρια των διαιτητών. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε στη δικαιοσύνη απλά ευχήθηκε καλή επιτυχία στους διαιτητές». Στο δεύτερο ημίχρονο και ενώ το σκορ ήταν 1-1 ο διαιτητής αρνήθηκε ένα καταφανές πέναλτι υπέρ του Αστέρα Τρίπολης. Για αυτή την περίπτωση ο Μαρινάκης δεν τιμωρήθηκε “ελλείψει αποδείξεων”.

Επιπλέον για τον πρόεδρο του Ολυμπιακού είχαν κινηθεί υποψίες ανάμειξης του στο σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες για λόγους στοιχηματισμού. Το αφεντικό του Ολυμπιακού αρνείται οποιαδήποτε σχέση. «Με εξοργίζουν αυτές οι υπόνοιες. Δεν υπάρχει η παραμικρή απόδειξη που να με συνδέει με όλα αυτά».

«Ένα είναι βέβαιο» καταλήγει η FAZ. «Με τον Μαρινάκη στο τιμόνι τους οι ερυθρόλευκοι κατέκτησαν το πρωτάθλημα χωρίς διακοπή. Το Σάββατο ξεκινά το καινούργιο πρωτάθλημα. Αδιαμφισβήτητο φαβορί είναι ο Ολυμπιακός».
Bookmark and Share