Παράδοση προϊόντων με... drones - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Παράδοση προϊόντων με... drones

Το "Project Wind" της Google...


  • Επανάσταση στην παράδοση προϊόντων κατ' οίκον φιλοδοξεί να φέρει η Google, η οποία θα φέρνει τις παραγγελίες στην πόρτα των πελατών της και μάλιστα μέσα σε λίγα λεπτά με ένα... μη επανδρωμένο αεροσκάφος.



Τόσο η Google όσο και η.. Amazon μελετούν εδώ και καιρό τη χρήση drones (μη επανδρωμένων αεροσκαφών, που ουδεμία σχέση έχουν με πολεμικές επιχειρήσεις και βομβαρδισμούς) και ο μεταξύ τους ανταγωνισμός έχει κυριολεκτικά φτάσει στα... ύψη. Η Amazon σχεδίαζε να παραδίδει τις παραγγελίες εντός μισής ώρας, όμως η Google θέλει να καταφέρει τα προϊόντα της να καταφθάνουν στον πελάτη σχεδόν σε πραγματικό χρόνο.

Δοκιμές
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε ο κολοσσός του Διαδικτύου για το Project Wing, έγιναν δοκιμές με επιτυχία στην Αυστραλία και τα μικρά αεροπλανάκια πλάτους 1,5 μέτρου και μήκους 80 εκατοστών που πετούν σε ύψος 40-60 μέτρων, κατάφεραν να παραδώσουν σε Αυστραλούς αγρότες σε απομακρυσμένες περιοχές ένα κουτί πρώτων βοηθειών, γλυκά, λιχουδιές για σκυλιά και νερό. Πώς λειτουργεί το Project Wing: Το αεροσκάφος δεν προσγειώνεται, ούτε μειώνει το ύψος του, αλλά «πετάει» από ψηλά τα αντικείμενα, δεμένα όμως με ανθεκτικό σκοινί, ώστε να φτάσουν στο έδαφος με ελεγχόμενη ταχύτητα, χωρίς να καταστραφούν.

Μόλις το αντικείμενο φτάσει στο έδαφος, ένας ειδικός μηχανισμός αποκολλάται από το πακέτο και επιστρέφει, μαζί με το σκοινί, πίσω στο αεροπλανάκι, το οποίο κατόπιν επιστρέφει με τη σειρά του στη βάση του, έτοιμο να παραλάβει και παραδώσει την επόμενη παραγγελία. «Τα drones μπορούν να δημιουργήσουν νέες προσεγγίσεις στη μεταφορά αντικειμένων, συμπεριλαμβανομένων επιλογών που είναι πιο γρήγορες, φθηνότερες, λιγότερο ρυπογόνες και πιο φιλικές προς το περιβάλλον από τα πράγματα που κάνουμε σήμερα» ανακοίνωσε η Google.
Bookmark and Share