Έφτασε στον Ποσειδώνα το διαστημικό αεροσκάφος της NASA - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Έφτασε στον Ποσειδώνα το διαστημικό αεροσκάφος της NASA



  • Σε χρόνο ρεκόρ οκτώ χρόνων και οκτώ μηνών, το διαστημικό αεροσκάφος της NASA «New Horizons» έφτασε στον Ποσειδώνα και τον Ιούλιο του 2015, αναμένεται να είναι το πρώτο που θα φτάσει στον Πλούτωνα.


Περνώντας από την τροχιά του Ποσειδώνα, το «New Horizons» παίρνει την.. τελευταία μεγάλη στροφή πριν φτάσει στον προορισμό του, που είναι ο Πλούτωνας. Το διαστημικό αεροσκάφος έχει δρομολογηθεί πως θα είναι κοντά στον Πλούτωνα στις 14 Ιουλίου του 2015. Αξίζει να αναφερθεί πως από την τροχιά του Ποσειδώνα πέρασε ακριβώς την ίδια μέρα το Voyager 2, που έκανε το ίδιο ταξίδι 25 χρόνια πριν.

«Είναι μια σύμπτωση που συνδέει το παρελθόν των αποστολών της ΝASA με το μέλλον των διαστημικών επιχειρήσεων έξω απ' το ηλιακό μας σύστημα», δήλωσε ο Jim Green, διευθυντής του Planetary Science Division της NASA.

«Πριν από 25 χρόνια στον Ποσειδώνα, το Voyager 2 μας έδωσε την πρώτη ματιά σε έναν ανεξερεύνητο πλανήτη. Τώρα το New Horizons θα αποκαλύψει τα μυστικά του Πλούτωνα και των φεγγαριών του. Θα μας δώσει εξαιρετικές πληροφορίες το επόμενο καλοκαίρι, καθώς θα ταξιδεύει στα όρια του ηλιακού μας συστήματος» δήλωσε ο διευθυντής.

Το New Horizons έχει το μέγεθος ενός πιάνου και εκτοξεύθηκε τον Ιανουάριο του 2006. Έφτασε στην τροχιά του Ποσειδώνα στο χρόνο ρεκόρ των οκτώ χρόνων και οκτώ μηνών. Αν το ταξίδι του διαστημικού αεροσκάφους συνεχιστεί με επιτυχία, θα είναι το πρώτο που θα φτάσει στον Πλούτωνα.
Bookmark and Share