Στα Κατεχόμενα σήμερα ο Ερντογάν - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Στα Κατεχόμενα σήμερα ο Ερντογάν


  • Την «παρθενική» του επίσκεψη ως πρόεδρος της Τουρκίας θα πραγματοποιήσει σήμερα στο βόρειο τμήμα της Κύπρου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Το ερώτημα είναι κατά πόσον ο.. ισχυρός άνδρας της γείτονος θα δώσει κάποια ένδειξη για πρόοδο προς την κατεύθυνση επίλυσης του Κυπριακού.

Αναλυτές αναφέρουν ότι μια θετική παρέμβαση του Ερντογάν θα έδινε δυναμική στην τρέχουσα διαδικασία στην οποία τους τελευταίους μήνες παρατηρούνται πολλά προβλήματα.

Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης σε πρόσφατες συνεντεύξεις του είπε ότι φίλοι της Κύπρου και της Τουρκίας αναμένουν μία κίνηση Ερντογάν σχετικά με το Κυπριακό.

Από τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου θα εξαρτηθεί και η περαιτέρω στάση του κ. Αναστασιάδη, ο οποίος, αν ακούσει θετικά πράγματα, θα αναλάβει και ο ίδιος πρωτοβουλίες.

Το πρόγραμμα Ερντογάν

Από το περιβάλλον του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Έρογλου έχει γίνει γνωστό ότι ο Ερντογάν θα τύχει θερμής υποδοχής στο αεροδρόμιο Τύμπου. Μετά την άφιξή του θα επισκεφθεί τους τάφους των Φαζίλ Κουτσιού και Ραούφ Ντενκτάς.

Στις 13:15 ο Τούρκος πρόεδρος θα έχει συνομιλίες με τον Έρογλου, με τον οποίο στις 15:15 θα δώσει κοινή συνέντευξη Τύπου. Στις 17:00 ο Ερντογάν θα έχει συνάντηση στην τουρκική πρεσβεία με τους ηγέτες των τουρκοκυπριακών κομμάτων. Επίσης, θα συναντηθεί με την ηγεσία του τουρκικού στρατού και θα παρακαθίσει σε δείπνο, που θα παραθέσει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης
Bookmark and Share