Με βιντεοπαιχνίδια προσπαθούν τώρα να προσελκύσουν νέους οι τζιχαντιστές.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Με βιντεοπαιχνίδια προσπαθούν τώρα να προσελκύσουν νέους οι τζιχαντιστές..

 
  • Τρέιλερ από βιντεοπαιχνίδι που στόχος του είναι να καταστρέψουν τις ιρακινές και Αμερικανικές δυνάμεις, έδωσαν στη δημοσιότητα οι αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους, όπως αναφέρουν τα αραβικά μέσα ενημέρωσης.

-Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο-

Το παιχνίδι, με χαρακτηριστικά που παραπέμπουν στο «Grand Theft Auto» εμφανίζεται ειδικά σχεδιασμένο για... να προσελκύσει νέους ανθρώπους.

Το βιντεοπαιχνίδι-προπαγάνδα έχει στόχο να «ανεβάσει το ηθικό των μουτζαχεντίν και να εκπαιδεύσει νέους και παιδιά για το πώς να πολεμούν τη Δύση και να σκορπούν τον τρόμο στις καρδιές όσων αντιτίθεται στο ισλαμικό κράτος» σύμφωνα με τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης του ισλαμικού Κράτους, όπως γράφουν τα αραβικά μέσα.

«Το περιεχόμενο περιλαμβάνει όλες τις στρατιωτικές τακτικές του οργανισμού ενάντια τους αντιπάλους του» δηλώνει το Ισλαμικό Κράτος.

Το βίντεο είναι γεμάτο με εκρήξεις και πυροβολισμούς ελεύθερων σκοπευτών. Οι χαρακτήρες αναφωνούν «Allahu Akbar» και όπως και στην πραγματική ζωή, σφάζουν και αποκεφαλίζουν τα θύματά τους και ανατινάζουν αυτοκίνητα.

Σε όλο το βίντεο, το λογότυπο των τζιχαντιστών εμφανίζεται στο πάνω μέρος της οθόνης. Στα θέματα περιλαμβάνονται τζιχάντ και «η προθυμία για θυσία».

Ωστόσο, το βίντεο είναι αυτό ακριβώς που δείχνει – ένα τρέιλερ ενώ το πραγματικό παιχνίδι δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη. Μάλιστα, δόθηκε στη δημοσιότητα σύντομα μετά το νέο προπαγανδιστικό υλικό με τίτλο «Flames of War», την χολυγουντιανή απάντηση των ισλαμιστών που απειλούν πως θα επιτεθούν στον Λευκό Οίκο και τα αμερικανικά στρατεύματα.

Το βίντεο – απειλή των τζιχαντιστών μοιάζει εντυπωσιακά με τρέιλερ χολιγουντιανού μπλοκμπάστερ: γρήγορες εναλλαγές εικόνας, μικρή διάρκεια (λιγότερο από ένα λεπτό), σκηνές σε super slow motion και ελάχιστα λόγια. Κάποια στιγμή ένας μασκοφόρος εμφανίζεται να πυροβολεί στο κεφάλι γονατισμένους ομήρους ενώ προς το τέλος της σύντομης ταινίας μια λήψη του Λευκού Οίκου από κινούμενο όχημα έξω από αυτόν αφήνει την υπόνοια ότι η προεδρική κατοικεία βρίσκεται σε κίνδυνο.
Bookmark and Share