Γαλλία: Η Μαρίν Λεπέν κήρυξε τον πόλεμο στο... κεμπάπ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Γαλλία: Η Μαρίν Λεπέν κήρυξε τον πόλεμο στο... κεμπάπ

Τα εστιατόρια με κεμπάπ φυτρώνουν σαν μανιτάρια στη χώρα, με το "Εθνικό Μέτωπο" να θεωρεί πως το πιάτο αυτό αποτελεί απόδειξη της πολιτιστικής ισλαμοποίησης.

  • Στη χώρα ζουν πέντε εκατομμύρια Μουσουλμάνοι.

Σε μία χώρα που η εθνική της ταυτότητα είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την κουζίνα της, η γαλλική Ακροδεξιά γίνεται ο  μεγαλύτερος εχθρός του... κεμπάπ.
Τα.. εστιατόρια με κεμπάπ φυτρώνουν σαν μανιτάρια στη χώρα του Φρανσουά Ολάντ, με το "Εθνικό Μέτωπο", το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν, να θεωρεί πως το πιάτο αυτό αποτελεί απόδειξη της πολιτιστικής ισλαμοποίησης.

Όπως αναφέρει το Reuters, μόνο τον τελευταίο μήνα στην περιοχή Blois έχουν ανοίξει τέσσερα εστιατόρια με κεμπάπ ανεβάζοντας σε δώδεκα τον συνολικό αριθμό αυτών των εστιατορίων στην περιοχή. Η περιοχή "Blois", βρίσκεται στην πανέμορφη κοιλάδα "Loire", όπου οι τουρίστες συρρέουν κάθε χρόνο για να θαυμάσουν από κοντά το επιβλητικό κάστρο. "Το ιστορικό κέντρο του Blois, στολίδι της γαλλικής ιστορίας, μετατρέπεται σε πόλη της Ανατολής", αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το κόμμα της σταρ της γαλλικής Ακροδεξιάς. Το μήνυμα που θέλει να περάσει το Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας είναι σαφές."Το κεμπάπ , δημοφιλές πιάτο κυρίως στους νέους, έχει κερδίσει το γαλλικό κοινό φέροντας έναν αέρα από τη Μέση Ανατολή στη γαλλική κουζίνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Γαλλία έχει έντονη παρουσία του μουσουλμανικού στοιχείου καθώς στη χώρα ζουν πέντε εκατομμύρια Μουσουλμάνοι. "Στο κεμπάπ αντανακλώνται, ως ένα βαθμό, όλα των προβλήματα που σχετίζονται με τη μετανάστευση και την ενσωμάτωση στη Γαλλία", υποστηρίζει ο Τιμπό λε Πελέκ, ιδρυτής της ιστοσελίδας "KebabFrites.com" στην οποία μπορεί κανείς να βρει όλα τα εστιατόρια με κεμπάπ στη Γαλλία και να ενημερωθεί για τα τηλέφωνα και τις διευθύνσεις τους. Από την πλευρά του, ο Νταμιέν Σμιτς, ιδιοκτήτης ενός εκ των μεγαλύτερων εστιατορίων με κεμπάπ στην "καρδιά" του Παρισιού, εξέφρασε την έντονη δυσφορία του για τον...πόλεμο που έχει κηρύξει η γαλλική Ακροδεξιά στο συγκεκριμένο πιάτο..
Bookmark and Share