Ένα μέτρο μακριά από τον πιθανό τοίχο σφράγισης στην Αμφίπολη - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Ένα μέτρο μακριά από τον πιθανό τοίχο σφράγισης στην Αμφίπολη


  • Περίπου ένα μέτρο χώμα έχει απομείνει στον τρίτο θάλαμο του ταφικού μνημείου στην Αμφίπολη για να φανεί αν πρόκειται για το σημείο ταφής του νεκρού.


Όπως...δήλωσε η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, κάτω από το χώμα ενδέχεται να υπάρχει οριζόντιος τοίχος σφράγισης.

Η κ. Μεδνώνη στάθηκε στο γεγονός ότι η διακόσμηση του τρίτου θαλάμου είναι πολύ λιτή, σε αντίθεση με το εντυπωσιακό ψηφιδωτό δαπέδου και τις δύο Καρυάτιδες που κοσμούν το δεύτερο θάλαμο.

Οι ανασκαφές κατέδειξαν πως στον τρίτο θάλαμο δεν υπάρχει πύλη που να οδηγεί σε τέταρτο θάλαμο, συνεπώς ο τάφος δεν έχει μεγαλύτερη έκταση οριζοντίως.

Ο λιτός τρίτος θάλαμος έχει μεγαλύτερο βάθος, κατά 1,5 μέτρα σε σχέση με τους δύο προηγούμενους. Ως την Τρίτη οι αρχαιολόγοι είχαν αφαιρέσει μισό μέτρο επιχωμάτωσης.

Η κ. Μενδώνη τόνισε πως υπάρχουν πολλές ενδείξεις πως ο τάφος έχει συληθεί.

Σημείωσε επίσης ότι είναι πολύ νωρίς να πούμε ποιος έχει ταφεί στον Τύμβο Καστά, καθότι δεν έχει ολοκληρωθεί η ανασκαφή ή η συνολική αρχαιολογική μελέτη, προσθέτοντας πως η μελέτη του μνημείου να κρατήσει χρόνια.
Bookmark and Share