«Πνίγηκαν» περιοχές της Αθήνας - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

«Πνίγηκαν» περιοχές της Αθήνας


  • Επιφυλακή και σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό.

Τραγικές  είναι οι εικόνες από την Νίκαια, όπου δεκάδες αυτοκίνητα καταπλακώθηκαν, δρόμοι καταστράφηκαν, ενώ ποτάμι από ορμητικό νερό σύμφωνα με τις μαρτυρίες παρέσυρε αυτοκίνητα στην... Κοκκινιά. Έρευνες σε πάρκινγκ σούπερ μάρκετ που πλημμύρισε. Από τις Βρυξέλλες, πρωθυπουργός θα μεταβεί απευθείας στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας , όπου θα προεδρεύσει σε έκτακτη σύσκεψη για τις πλημμύρες.

Τις 600 έχουν ξεπεράσει οι κλήσεις για βοήθεια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία από το μεσημέρι, λόγω της έντονης βροχόπτωσης. Οι κλήσεις τις πρώτες ώρες προέρχονταν από το Κερατσίνι, τη Δραπετσώνα, τη Νίκαια, το Αιγάλεω και τον Κορυδαλλό, όπου σε πολλά σημεία συσσωρεύτηκαν ύδατα εγκλωβίζοντας οδηγούς μέσα στα αυτοκίνητα τους. Προβλήματα αντιμετώπισαν και Περιστέρι, Πετρούπολη, Ίλιον και Μενίδι. Αρκετές ήταν οι κλήσεις και για μετακινήσεις δέντρων και άλλων αντικειμένων που είχαν πέσει σε δρόμους μπλοκάροντας την κυκλοφορία.

Ο Δήμος Ιλίου ενημέρωσε τα άτομα των οποίων οι οικίες έχουν υποστεί καταστροφές και δεν έχουν που να διαμείνουν, ότι έχει εξασφαλίσει διαμονή σε ξενοδοχεία. Επίσης, κάνει έκκληση για αντλίες ομβρίων υδάτων.

Αυτήν την ώρα γίνεται απάντληση υδάτων σε τριώροφο υπόγειο πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος, στην οδό Θηβών & Ιδομενέως, στο Ίλιον. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τους ιθύνοντες του καταστήματος, στο πάρκινγκ βρίσκοταν 12 οχήματα, αλλά δεν υπάρχει καμία ένδειξη για την ύπαρξη εγκλωβισμένου ατόμου.
Τραγικές είναι οι εικόνες από την Νίκαια, όπου δεκάδες αυτοκίνητα καταπλακώθηκαν, δρόμοι καταστράφηκαν, ενώ ποτάμι από ορμητικό νερό παρέσυρε αυτοκίνητα στην Κοκκινιά. Οι αυτόπτεις μάρτυρες κάνουν λόγο για χείμαρρο νερού, όπου "με την τεράστια ορμή του έσπασε τζάμι αυτοκινήτου", ενώ ταυτόχρονα επιρρίπτουν ευθύνες στην πολιτεία, καθώς "ούτε το φρεάτιο μπορεί να αντέξει αυτήν την ποσότητα υδατος".

Περίπου 30 οδηγοί εγκλωβίστηκαν προσωρινά στα οχήματά τους στο Περιστέρι, στη συμβολή των οδών Βάρναλη και Κωνσταντινουπόλεως, λόγω του πλημμυρισμένου οδοστρώματος.

Δημόσια παρέμβαση έκανε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, στην οποία αναφέρει: «Ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ στους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Τροχαίας καθώς και στις υποστελεχωμένες υπηρεσίες της Περιφέρειας και σε όσους αγωνίζονται τούτες τις ώρες στους δήμους που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία.

Δεν είναι ώρα για φθηνές κριτικές - οι πολίτες, που δοκιμάζονται για πολλοστή φορά, γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει εν έτει 2014 η αντιπλημμυρική προστασία να παραμένει ζητούμενο. Χθες, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, είχαμε την τραγική διορατικότητα να αυξήσουμε το κονδύλι για τα αντιπλημμυρικά έργα.

Αυτή τη στιγμή όλοι οι αντιπεριφερειάρχες και οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, βρισκόμαστε επί ποδός, προκειμένου να βοηθήσουμε τους πολίτες που είδαν να χάνονται οι περιουσίες τους».
Bookmark and Share