Αμετάκλητη η αθώωση δύο κατηγορούμενων για την υπόθεση της Μανωλάδας - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Αμετάκλητη η αθώωση δύο κατηγορούμενων για την υπόθεση της Μανωλάδας


  • Πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία είχε σύμφωνα με τον αρμόδιο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνο Παρασκευαΐδη, η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστήριο της Πάτρας που έκρινε την υπόθεση "εμπορίας ανθρώπων " στην Ν. Μανωλάδα και κατέληξε στην αθώωση δύο εκ των κατηγορουμένων. 


Κατόπιν της απόφασης αυτής του ανωτάτου εισαγγελικού λειτουργού , η υπόθεση δεν θα... δικαστεί εκ νέου και συνεπώς οι δυο αθωωθέντες, δηλαδή ο επιχειρηματίας και ένας από τους επιστάτες, απαλλάσσονται οριστικά από οποιαδήποτε εμπλοκή τους στην επίθεση σε βάρος των μεταναστών εργατών στις καλλιέργειας φράουλας το 2013.

Σύμφωνα με τον κ. Παρασκευαίδη, δεν υπάρχει λόγος να ασκηθεί αναίρεση στην απόφαση του ΜΟΔ της Πάτρας, καθώς έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, αλλά υπήρξε και ορθή εφαρμογή της νομοθεσίας από την πλευρά των δικαστών. Παραλληλα, με το ίδιο σκεπτικό ο αντεισαγγελέας, απέρριψε αίτηση αναίρεσης που είχαν υποβάλλει στο μεσοδιάστημα και οι εμπλεκόμενοι μετανάστες.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας είχε κρίνει αθώους τον επιχειρηματία καθώς και έναν ακόμη κατηγορούμενο.. Αντίθετα, ένοχοι κρίθηκαν οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι για το αδίκημα της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο ένας και για απλή συνέργεια σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο δεύτερος. Στους καταδικασθέντες επιβλήθησαν ποινές φυλάκισης 14 χρόνων και 7 χρόνων αντίστοιχα. Σύμφωνα μάλιστα με την δικαστική απόφαση οι ποινές των δύο κατηγορουμένων έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα, μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.
Bookmark and Share