"Καθάρισε" από Έμπολα η Νιγηρία - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

"Καθάρισε" από Έμπολα η Νιγηρία


  • «Ελεύθερη» από Έμπολα αναμένεται να κηρυχθεί σήμερα Δευτέρα η Νιγηρία, μετά από έξι εβδομάδες χωρίς νέα ανθρώπινα κρούσματα, όπως μεταδίδει το BBC.


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει τη δυνατότητα να κηρύξει τέλος στην κρίση Έμπολα σε μια χώρα μετά από...  42 συναπτές ημέρες χωρίς νέα κρούσματα (το διάστημα επώασης του ιού είναι φτάνει ως και 21 μέρες).

Η Νιγηρία θα γίνει η δεύτερη χώρα της Δυτικής Αφρικής που κηρύσσεται ελεύθερη από τον Έμπολα σε διάστημα λίγων ημερών, καθώς την Παρασκευή ο ΠΟΥ έθεσε τέλος στο συναγερμό στη Σενεγάλη, όπου υπήρχε μόνο ένα κρούσμα.

Το τελευταίο κρούσμα στη Νιγηρία αναφέρθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου, δηλαδή πριν από 45 ημέρες. Συνολικά καταγράφηκαν οκτώ κρούσματα, το πρώτο εκ των οποίων ήταν ένα διπλωμάτης που προήλθε από τη Λιβερία, τη χώρα που έχει πληρώσει τον μεγαλύτερο φόρο αίματος λόγω του Έμπολα.

Η Νιγηρία είναι η πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής και τυχόν εξάπλωση της επιδημίας στην επικράτειά της θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες.

Το επίσημο τέλος του Έμπολα στη Νιγηρία αφήνει ως μοναδικά θύματα τη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα, όπου περισσότεροι από 4.500 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, η επιδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται γεωγραφικά.

Ο Οργανισμός εκτιμά πως το 70% των πραγματικών κρουσμάτων στις χώρες της Δυτικής Αφρικής έχει πεθάνει από τον ιό.
Bookmark and Share