Οι απίστευτοι διάλογοι ξένων δημοσιογράφων για την υπόθεση δωροδοκίας του Χαΐκάλη! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Οι απίστευτοι διάλογοι ξένων δημοσιογράφων για την υπόθεση δωροδοκίας του Χαΐκάλη!


Αρθρογράφος των FT αναρωτιέται για το αν όσοι ψήφισαν πριν υπέρ του κ. Δήμα  χωρίς να λάβουν κάποιο χρηματικό αντάλλαγμα στον επόμενο γύρο απαιτήσουν 2 εκατ. ευρώ...

  • Δείτε το συγκεκριμένο απόσπασμα παρακάτω

Απίστευτοι είναι οι διάλογοι που εκτυλίσσονται τις τελευταίες ώρες στο twitter μεταξύ ξένων δημοσιογράφων έπειτα από τους... ισχυρισμούς του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλο Χαΐκάλη ότι τον πλησίασε συγκεκριμένο πρόσωπο προσφέροντάς του 2-3 εκατομμύρια για να ψηφίσει υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, ο χιουμοριστικός και συνάμα ειρωνικός διάλογος εκτυλίσσεται μεταξύ του γνωστού αρθρογράφου του Business Insider, Joe Weisenthal και του αρθρογράφου των Financial Times ο James Mackintosh. Στη συζήτηση επεμβαίνει και ο Lorcan Roche Kelly, οικονομολόγος της Agenda Research.

Αρχικά, ο Joe Weisenthal διερωτάται αν η υπόθεση του χρηματισμού είναι αληθής για να λάβει λίγα λεπτά αργότερα την απάντηση από τον Lorcan Roche Kelly πως το πρόβλημα που δημιουργείται από εδώ και πέρα είναι ότι αν κάποιος στην επόμενη ψηφοφορία αλλάξει τη ψήφο του και αντί για παρών ψηφίσει υπέρ του Σταύρου Δήμα, τότε θα αναρωτηθούν όλοι αν έχει δωροδοκηθεί.

Στη συνέχεια παρεμβαίνει στη συζήτηση ο James Mackintosh ο οποίος διατυπώνει τη δική του απορία για το αν όσοι ψήφισαν πριν υπέρ του κ. Δήμα χωρίς να λάβουν κάποιο χρηματικό αντάλλαγμα, στον επόμενο γύρο απαιτήσουν 2 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Lorcan Roche Kelly σπεύδει να κάνει τους υπολογισμούς του σχολιάζοντας πως 25 ψήφοι επί 2 εκατομμύρια είναι σχετικά μικρό ποσό σε σύγκριση με την εναλλακτική λύση, του να είσαι κάτοχος ομολόγων.

Τότε ο James Mackintosh επεμβαίνει λέγοντας πως πράγματι αποτελεί μεγάλο κίνητρο το να είσαι ανεξάρτητος βουλευτής και να ζητάς 2 εκατομμύρια ευρώ. Για να καταλήξει πως στην ουσία πρόκειται για ένα μεγάλο παζάρι που θα μπορούσε να κοστίσει στην κυβέρνηση 302 εκατομμύρια ευρώ.
Bookmark and Share