Νέα δημοσκόπηση: Κλείνει κι άλλο η ψαλίδα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Νέα δημοσκόπηση: Κλείνει κι άλλο η ψαλίδα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ


Σταθερά μειώνεται η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ προσεγγίζοντας πλέον σχεδόν τα όρια του στατιστικού λάθους. Τα δύο πρώτα κόμματα είναι κυριολεκτικά σε απόσταση αναπνοής μόλις 2,5 μονάδων,
με τον ΣΥΡΙΖΑ να αγγίζει το 27,5%
και την ΝΔ το 25%.


Την ίδια ώρα οι πολίτες εξακολουθούν να μη θέλουν εκλογές κι επιμένουν στην...επιλογή του Σταύρου Δήμα ως κατάλληλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπως αποκαλύπτει η ΒΕΡΓΙΝΑ TV στην πρώτη πανελλαδική δημοσκόπηση μετά την πρώτη ψηφοφορία.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν το βράδυ του Σαββάτου στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την επικαιρότητα» οι πολίτες επιθυμούν να εκλεγεί ΠτΔ από την παρούσα Βουλή σε ποσοστό 59% κι επιμένουν να θεωρούν το Σταύρο Δήμα κατάλληλο για την προεδρία σε ποσοστό 70%.

Ανάμεσα στα συμπεράσματα της έρευνας είναι η αναγνώριση του Αντώνη Σαμαρά ως του πιο κατάλληλου (41%) να διαπραγματευτεί με τους εταίρους μας το μέλλον της οικονομίας, ενώ ο κ. Τσίπρας για το ίδιο ερώτημα συγκεντρώνει 24%. Ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει καταλληλότερος για πρωθυπουργός με ποσοστό 41% έναντι του κ. Τσίπρα που συγκεντρώνει το 27 % των προτιμήσεων.


Δύο μόλις ημέρες μετά την πρώτη ψηφοφορία των προεδρικών η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μειώνεται στο 2,5%.

Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων σε περίπτωση που γίνουν πρόωρες εκλογές , έτσι όπως αποτυπώθηκαν στη δημοσκόπηση είναι:

ΣΥΡΙΖΑ 27,5%

ΝΔ 25%

ΚΚΕ 5.2%

ΠΑΣΟΚ 5.1 %

Χ.Α 4.5%

ΠΟΤΑΜΙ 4.5%

ΑΝ.ΕΛ 1.8%

ΔΗΜΑΡ 0,9%

Bookmark and Share