Κύκλωμα άδειαζε τους τραπεζικούς λογαρισμούς συνταξιούχων που είχαν πεθάνει.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Κύκλωμα άδειαζε τους τραπεζικούς λογαρισμούς συνταξιούχων που είχαν πεθάνει..

  • Κύκλωμα το οποίο πλαστογραφούσε έγγραφα συνταξιούχων που είχαν πεθάνει και στη συνέχεια άδειαζε τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, εξάρθρωσε η Ασφάλεια, η οποία συνέλαβε έξι άτομα, ενώ αναζητεί άλλα έξι.
Οι συλληψεις πραγματοποιήθηκαν στο... Μοσχάτο, την Αθήνα, τους Αμπελόκηπους, την Κόρινθο και την Καλαμάτα, ενώ οι συλληφθέντες είναι όλοι Έλληνες, ηλικίας 41-57 ετών, ενώ τα άτομα που αναζητούνται , είναι ηλικίας 36-57 ετών, μεταξύ των οποίων και ο 49χρονος φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτη και άμεση συνέργεια σε αυτή, πλαστογραφία μετά χρήσεως κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση και παράβαση των Νόμων περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη του κυκλώματος, τουλάχιστον από το Σεπτέμβριο του 2014 διέπρατταν πλαστογραφίες δελτίων αστυνομικών ταυτοτήτων, ειδικών πληρεξουσίων, λογαριασμών Οργανισμών και άλλων εγγράφων θανόντων, δικαιούχων τραπεζικών λογαριασμών με μεγάλα χρηματικά ποσά.
Στη συνέχεια πήγαιναν στις τράπεζες και με τα πλαστά έγγραφα έκαναν αναλήψεις χρημάτων.

Τα μέλη της σπείρας, πριν προχωρήσουν σε κάποια κίνηση, συνέλεγαν πληροφορίες σχετικά με προσωπικά δεδομένα των συνταξιούχων που είχαν πεθάνει, είτε από γραφεία τελετών είτε από Δημοτικά αρχεία είτε μέσω πελατειακών σχέσεων-συνεργασιών με τραπεζικά ιδρύματα.

Μετά από διερεύνηση σχετικής καταγγελίας, διαπιστώθηκε ότι στις 3-10-2014 και στις 8-10-2014 ο 56χρονος συλληφθείς, συνοδευόμενος από τον 57χρονο συνεργό του που αναζητείται, πήγε σε υποκατάστημα τράπεζας στη Χαλκίδα και επιδεικνύοντας πλαστογραφημένο δελτίο ταυτότητας, πλαστό λογαριασμό δημοσίου οργανισμού και εκκαθαριστικό σημείωμα, με στοιχεία ημεδαπού, ο οποίος είχε πεθάνει από τον μήνα Ιούλιο του 2014, σήκωσε τμηματικά το ποσό 250.000 ευρώ, από τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρούσε εν ζωή.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο 49χρονος, μαζί με έναν 45χρονο που αναζητείται, ανέμεναν τους συνεργούς τους έξω από την τράπεζα, ενώ τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος είχαν επιχειρήσει ανάληψη επιπλέον 30.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε ότι ο 49χρονος ήταν αρχηγός και σε άλλης εγκληματική ομάδα που διέπραττε παρόμοια αδικήματα και μέλη της οποίας συνελήφθησαν στις 7-10-2014.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Bookmark and Share