Απειλούν Τουρκοκύπρια επειδή κατήγγειλε ότι ο στρατός βίαζε Ελληνοκύπριες.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Απειλούν Τουρκοκύπρια επειδή κατήγγειλε ότι ο στρατός βίαζε Ελληνοκύπριες..


  • "Πάψε γιατί θα πάθεις τα ίδια!"


Απειλές για τη σωματική της ακεραιότητα δέχεται τις τελευταίες μέρες από εθνικιστές και άλλα ακραία στοιχεία η Τουρκοκύπρια «βουλευτής» Ντογούς Ντεργιά, γιατί στην βουλή του... παράνομου καθεστώτος στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου είπε ανοιχτά ότι το 1974 ο τουρκικός στρατός βίασε Ελληνοκύπριες γυναίκες.
Απειλούν Τουρκοκύπρια επειδή κατήγγειλε ότι ο στρατός βίαζε Ελληνοκύπριες
Η Ντογούς Ντεργιά, μέλος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ), δέχθηκε, σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό τύπο, και ωμούς εκβιασμούς ότι, αν δεν σταματήσει να μιλά γι' αυτά τα θέματα, θα πέσει και η ίδια θύμα βιασμού.

Στην ομιλία της η Ντογούς Ντεργιά ανέφερε μεταξύ άλλων:«Οι Ελληνοκύπριοι έζησαν τον πόνο των αγνοουμένων, των νεκρών και της προσφυγιάς. Ήταν θύματα βιασμών. Η Εκκλησία επέτρεψε το 1974 τις εκτρώσεις, ακριβώς λόγω των βιασμών από τον τουρκικό στρατό». Για αυτό, πρόσθεσε, «την ώρα που φωνάζουμε για το δίκαιο και τον πόνο μας, να μην ξεχνούμε το δίκαιο και τον πόνο άλλων ανθρώπων».

«Δέχθηκα επίθεση στα social media, όπου με απείλησαν ότι θα με βιάσουν. Μου είπαν ότι κατηγορώ τους Τούρκους στρατιώτες ως βιαστές, μου είπαν ότι προδίδω τουρκικό έθνος και διαχωρίζω τους Τ/κ από την Τουρκία», δήλωσε η ίδια η ακτιβίστρια προσθέτοντας ότι είναι η δεύτερη φορά που δέχεται επίθεση από εθνικιστές. «Τον Απρίλιο συνέβη ένα παρόμοιο περιστατικό», σημείωσε. Η κ. Ντεριά κατήγγειλε τις απειλές και τις εναντίον της επιθέσεις στη λεγόμενη αστυνομία στα κατεχόμενα, χωρίς, ωστόσο, καμιά ανταπόκριση, αφού η διαδικασία δεν προχώρησε.
«Μετά από αυτές τις εξελίξεις άλλαξα την τακτική μου και δημοσιεύω τις εναντίον μου απειλές. Αποτέλεσμα αυτής της κίνησης είναι η στήριξη που λαμβάνω από τον κόσμο, ο οποίος αντιδρά μαζί μου στις απειλές», είπε. Οι εθνικιστικοί κύκλοι είναι ενοχλημένοι διότι, λένε, «κατηγορώ τον τουρκικό στρατό» και με στοχοποιούν, όμως οι Τουρκοκύπριοι αντιδρούν και με στηρίζουν, σημείωσε. Η κ. Ντεριά, όπως δήλωσε στο Sigmalive, πήγε εκ νέου χθες στην «αστυνομία» με τον δικηγόρο της και κατήγγειλε την επίθεση.
Χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια συζήτησης του «προϋπολογισμού», η Πλατφόρμα για την Ισότητα των Φύλων πραγματοποίησε διαμαρτυρία στην ψευδοβουλή, εκφράζοντας τη στήριξή της στη «βουλευτή». Μέλη της Πλατφόρμας εισήλθαν στην ψευδοβουλή έχοντας σφραγισμένα τα στόματα τους με ταινία. Στη συνέχεια φώναξαν συνθήματα και εξαναγκάστηκαν σε αποχώρηση.
Το 2013 η Ντεργιά είχε προκαλέσει και πάλι την οργή των τουρκοκύπριων όταν στην πρώτη συνεδρίαση της «βουλής» είχε αναγνώσει όρκο για την επανένωση της Κύπρου.
Bookmark and Share