Χιονοθύελλα - «τέρας» χτυπά τη Νέα Υόρκη.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Χιονοθύελλα - «τέρας» χτυπά τη Νέα Υόρκη..

  • Με απαγόρευση κυκλοφορίας, ακυρώσεις πτήσεων και έκτακτα μέτρα προσπαθούν οι αρχές να αντιμετωπίσουν το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τις βορειοανατολικές πολιτείες
  • Σχεδόν 60 εκατ. Αμερικανοί θα επηρεαστούν από τα ακραία φαινόμενα.


Στα... λευκά έχει ντυθεί τις τελευταίες ώρες η Νέα Υόρκη, καθώς ξέσπασε το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ώρες.
Οι αρχές στην αμερικανική μεγαλούπολη βρίσκονται σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσουν χωρίς ανθρώπινες απώλειες την χιονοθύελλα - «τέρας», όπως την ονομάζουν οι μετεωρολόγοι, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, το χιόνι στην πόλη αναμένεται να φτάσει τα 90 εκατοστά!

Ήδη έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας στους δρόμους του «Μεγάλου Μήλου» μετά τις 11 το βράδυ της Δευτέρας, ενώ η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί τη νύχτα. Σε όλη τη χώρα ακυρώθηκαν περισσότερες από 6.500 πτήσεις για την Δευτέρα και την Τρίτη.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η χιονοθύελλα θα επηρεάσει τις ζωές περίπου 60 εκατομμυρίων πολιτών, θα πλήξει κατά κύματα τις βορειοανατολικές πολιτείες και θα απειλήσει ανθρώπινες ζωές. Αναμένεται επίσης να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης αρχικά σε Βοστόνη και Νέα Υόρκη και εν συνεχεία σε άλλες επτά πολιτείες, ενώ θα διαρκέσει έως και την Τετάρτη. Πολλοί αυτοκινητόδρομοι έχουν μετατραπεί σε παγοδρόμια λόγω του παγετού ενώ οι αρχές καλούν τους οδηγούν να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους αφού ο δρόμος γλιστρά επικίνδυνα.
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο δήλωσε ότι οι Νεοϋορκέζοι θα ζήσουν μία από τις χειρότερες χιονοπτώσεις στην ιστορία των ΗΠΑ και κάλεσε τους συμπολίτες του να είναι προετοιμασμένοι για το χειρότερο.

Τα σχολεία την Τρίτη θα παραμείνουν κλειστά στην Νέα Υόρκη και τη Βοστώνη.

Αξιοθέατα της πόλης, όπως ο Ζωολογικός Κήπος του Μπρονξ και του Σέντραλ Παρκ, ανακοίνωσαν πως θα παραμείνουν κλειστά από το απόγευμα της Δευτέρας και όλη την ημέρα την Τρίτη. Κλειστά από το βράδυ της Δευτέρας θα παραμείνουν και τα θέατρα στο Μπρόντγουεϊ.
Bookmark and Share