Focus για ΣΥΡΙΖΑ: Χριστέ μου, όντως το έκαναν... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Focus για ΣΥΡΙΖΑ: Χριστέ μου, όντως το έκαναν...

http://greece-salonika.blogspot.com/2015/01/focus_27.html

  • Τον ...γνωστό εαυτό του αποφάσισε να βγάλει για μια ακόμη το γερμανικό περιοδικό Focus, όπου σε μετάδοση για τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών η γερμανίδα δημοσιογράφος αναφωνεί «Χριστέ μου, όντως το έκαναν» κρατώντας το κεφάλι της σε ένδειξη απελπισίας…


    Η δημοσιογράφος Αντονία Σέφερ σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά της για τη νίκη ΣΥΡΙΖΑ, μιλά για τους Έλληνες που...«έφεραν το φάντασμα του τρόμου στην Ευρώπη».

    Και συνεχίζει λέγοντας πως «αν κάποιος κάνει ένα βήμα πίσω, θα δει ότι ο μεγάλος νικητής των εκλογών Αλέξης Τσίπρας, κανονικά είναι ο μεγάλος χαμένος», καθώς, όπως υποστηρίζει, ξεκίνησε τάζοντας πολλά, τα οποία δεν μπορεί να υλοποιήσει σε καμία περίπτωση:

    «Ο Τσίπρας υποσχέθηκε ότι θα αυξήσει τις συντάξεις, ότι θέλει ταμείο υγείας για όλους και φυσικά κυρίως πως θα ζητήσει το κούρεμα του χρέους. Τις υποσχέσεις αυτές τις έκανε όμως χωρίς (να λογαριάζει) τους Ευρωπαίους δανειστές».

    Παράλληλα, η Σέφερ ξεκαθάρισε ότι «οι δανειστές δεν θα συνεχίσουν να ρίχνουν δισεκατομμύρια στην οικονομικά εξασθενημένη χώρα χωρίς κάποιο αντάλλαγμα. Ο απολογισμός των μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας είναι ήδη σχεδόν ανεπαρκής. Εάν ο Τσίπρας κάνει κι άλλο πίσω όσον αφορά στα μέτρα, τότε οι δανειστές θα το σκεφτούν πολύ καλά να δανείσουν χρήματα στην Ελλάδα».

    Καταλήγει, δε, υποστηρίζοντας πως «o κίνδυνος της μετάδοσης της μόλυνσης από έναν ενδεχόμενο Grexit είναι χαμηλός. Αυτοί που θα υπέφεραν όμως σε μία τέτοια περίπτωση θα ήταν η Ελλάδα και ο ελληνικός πληθυσμός και εν τέλει ο ίδιος ο Τσίπρας. Τότε οι Έλληνες θα αφήσουν τον Τσίπρα τόσο γρήγορα όσο εκείνος τους έδωσε μεγάλες υποσχέσεις».
    Bookmark and Share