Δειτέ γιατί όλα τα χρυσωρυχεία του κόσμου ...θα δουλεύουν για την Apple. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Δειτέ γιατί όλα τα χρυσωρυχεία του κόσμου ...θα δουλεύουν για την Apple.

 

  • Η Apple έκανε την επανάσταση στους προσωπικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μετά το 2001 λάνσαρε το iPod που άλλαξε την μουσικη βιομηχανία και αργότερα, το 2010 έφερε στην ζωή μας το iPad.


Το πρώτο τρίμηνο του 2015, η Apple έκανε... ρεκόρ, πουλώντας παγκοσμίως 75 εκατ. iPhone, με το λειτουργικό σύστημα του smartphone της εταιρείας (iOS), να κατέχε μερίδιο 89% από όλα τα λειτουργικά που τρέχουν τα τηλέφωνα παγκοσμίως και αναγκάζοντας το Android της Google να πραγματοποιήσει πτώση φέτος 11% και άλλο ένα 30% την προηγούμενη χρονιά.

H Αpple, είναι γνωστή στους κύκλους της αγοράς και για άλλο ένα πράγμα. είναι η μεγαλύτερη σε αξία εταιρείας στον κόσμο, με την καθαρή κεφαλαιοποίηση της να φτάνει τα 700 δισ. Έτσι η Αpple "κάθεται" σε ένα ταμείο το οποιοι περιλαμβάνει 180 δισ. δολάρια, με τους αναλυτές να βλέπουν την κεφαλαιοποίησή της ακόμα και στο 1 τρισ.

Τον Απρίλιο που έρχεται, η Apple θα λανσάρει το smartwatch της, μπαίνοντας στον ανταγνωισμό εναντίον των αντίστοιχων προϊόντων των Samsung, Garmin και Sony. Αναμένεται να κλέψει τις εντυπώσεις, αφού όλα τα προϊόντα της εταιρείας χαρακτηρίζονται από την υψηλή τους τεχνολογία και τις μοναδικες σχεδιαστικες τους γραμμές.

Όμως το στοίχημα για την εταιρεία αναμένεται να είναι η έκδοση του υπερλούξ μοντέλου Apple Watch το οποίο θα βγαίνει σε χρυσό 18 καρατίων.

Το λανσάρισμα στην αγορά του συγκεκριμένου κινητού, θα αλλάξει τις ισορροπίες της αγοράς χρυσού με τους επενδυτές στο πολύτιμο μέταλλο να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση.

Η Apple υπολογίζει σύμφωνα με την Wall Street Journal να κατασκευάσει 1 εκατ. χρυσά smartwatch το μήνα για το δεύτερο τρίμηνο του 2015. Πρόκειται για μία τρεάστια ποσότητα χρυσου που θα απαιτηθεί να αγοράσει η εταιρεία για να πραγματοποιήσει τα σχέδιά της.

Αν η εταιρεία κατασκευάζει 1 εκατ. χρυσά Apple Watch τον μήνα, θα χρειαστεί 24 εκατ. ουγγιές χρυσού ή 746 τόνους πολύτιμου μετάλλου. Χαρακτηριστικό είναι πως 2.500 τόνοι τον χρόνο είναι η παγκόσμια παραγωγή άρα η Apple θα χρειατεί το 1/3 του χρυσού που θα εξορυχθεί τη νέα χρονία.

"Ο ρόλος μας στην ζωή είναι να σου προσφέρουμε κάτι που δεν ήξερες ότι το ήθελες", αναφέρει ο CEΟ της Apple Τim Cook.

Ίσως είναι πιθανό να κατασκευάζει 1 εκατ. χρυσά Apple Watch των 10.000 δολαρίων τον μήνα, αφού σύμφωνα με έκθεση του Ιανουαρίου, αναλυτές αναμένους να ποληθούν 10 με 60 εκατ. Apple Watch.
Bookmark and Share