Υποκλοπές πΓΔΜ: «Ο Γκρούεφσκι έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα»! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Υποκλοπές πΓΔΜ: «Ο Γκρούεφσκι έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα»!


  • «Ο Νίκολα Γκρούεφσκι έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα». Η διαπίστωση αυτή ανήκει σε πρωτοκλασάτους υπουργούς της ίδιας της κυβέρνησης του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ(!), όπως προκύπτει από μια νέα "βόμβα", την έκτη κατά σειρά, με έντεκα τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ της υπουργού Εσωτερικών Γκιορντάνα Γιανκουλόβσκα και του υπουργού Οικονομικών Ζόραν Στάβρεσκι, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ζόραν Ζάεφ.

Από τις συνομιλίες αποκαλύπτονται λεπτομέρειες για τις παράλογες δαπάνες για τα... περίφημα πολυδάπανα μνημεία, την προβολή της κυβέρνησης, για χαριστικές συμβάσεις κλπ.
Οι δύο υπουργοί δείχνουν να διαπιστώνουν την χαώδη κατάσταση στον προϋπολογισμό και εκφράζουν φόβους ακόμη και για κατάρρευση της οικονομίας. Μάλιστα δεν διστάζουν να κάνουν μεταξύ τους την διαπίστωση ότι ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα.
Σε μια από τις συνομιλίες αυτές, η Γιανκούλοβσκα ακούγεται να επικρίνει τον Γκρούεφσκι που ζητά παράλογες αγορές για το μουσείο, ενώ ο Στάβρεσκι εξανίσταται για μια χαριστική ανάθεση και την πίεση που του ασκούσε να γίνει, χωρίς διαγωνισμό προς όφελος Κινέζων.
«Ένιωσα ναυτία, και ήθελα να αρπάξω το τηλέφωνο και να το σπάσω στο κεφάλι του» ακούγεται να λέει ανάμεσα στα άλλα.
Bookmark and Share