Ποιά είναι η Cyanogen που θέλει να απειλήσει την κυριαρχία της Google. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Ποιά είναι η Cyanogen που θέλει να απειλήσει την κυριαρχία της Google.


  • Ο Kirt McMaster, CEO της Cyanogen, έχει θέσει υψηλούς στόχους για την εταιρεία του και δεν διστάζει να απειλήσει ανοιχτά την Google.


Όπως υποστήριξε το.. Android της Google δεν είναι αρκετά ανοιχτό, για το λόγο αυτό, ο ίδιος δαπάνησε 80 εκατομμύρια δολάρια για να κάνει τη δική του εκδοχή για το Android.

«Βάζουμε το πιστόλι στο κρόταφο της Google» δήλωσε ο McMaster σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο Forbes.

«Παίρνουμε τον έλεγχο του Android μακριά από την Google», έχει δηλώσει στην Wall Street Journal.

Ο McMaster είναι πεπεισμένος ότι εταιρείες όπως η Samsung που βασίζονται στο Android της Google για τα προϊόντα τους, θα δείξουν ψήφο εμπιστοσύνης στην εταιρεία του μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, όπως είπε Business Insider σε μια ακόμα συνέντευξή του.

Το πρόβλημα με την Google είναι ότι διαθέτει ανοιχτό κώδικα για τις βασικές λειτουργίες του Android το οποίο σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να το αναπτύξει και να το τροποποιήσετε. Πολλές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Cyanogen, της Amazon, και πολλές κατασκευαστικές εταιρείες smartphones για την Κίνα και άλλες αναδυόμενες οικονομίες, έχουν κάνει ακριβώς το ίδιο.

Αλλά υπάρχει επίσης βελτιωμένη έκδοση της Google για τα Android, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερες συνδέσεις με τις υπηρεσίες της Google, οι οποίες είναι ενσωματωμένες στον πυρήνα του λειτουργικού συστήματος, και περιλαμβάνονται ως εφαρμογές στην αρχική οθόνη. Για να χρησιμοποιήσετε το εμπορικό σήμα του Android και της Google στο smartphones σας, πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτήν την έκδοση και να συμφωνήσετε σε άλλου είδους περιορισμούς.

Οι διάφορες εκδόσεις του Android είναι ήδη σε περίπου ένα δισεκατομμύριο συσκευές σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Strategy Analytics.

Έτσι η εναλλακτική εκδοχή που προσφέρει ο McMaster μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι δυνατό που uα απειλήσει την Google.
Bookmark and Share