Νέα αεροπορική θα συνδέει το Τορόντο με τη Θεσσαλονίκη - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Νέα αεροπορική θα συνδέει το Τορόντο με τη Θεσσαλονίκη


  • Ποιό το κόστος του εισητηρίου


Τη Θεσσαλονίκη με το Τορόντο μέσω Βουδαπέστης θα συνδέει από τον Μάιο η ελληνική εταιρεία...SkyGreece, ιδρυθείσα από απόδημους 'Ελληνες, δημιουργώντας «γέφυρες» επικοινωνίας με τους χιλιάδες ομογενείς της καναδικής πόλης, όπου το 60% των κατοίκων ελληνικής καταγωγής προέρχεται από περιοχές της Μακεδονίας.

Η πρώτη πτήση από Θεσσαλονίκη, διάρκειας περίπου 11 ωρών, θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαΐου, ενώ το δρομολόγιο θα αναχωρεί για το Τορόντο κάθε Πέμπτη και θα συνεχιστεί και στη διάρκεια του χειμώνα. Επόμενος στόχος της εταιρείας, εφόσον το πρώτο αυτό άνοιγμα αποδειχτεί αποδοτικό, είναι η σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Νέα Υόρκη αλλά σε μεταγενέστερο στάδιο.
«Εισιτήρια για το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Βουδαπέστη-Τορόντο πωλούνται ήδη, εδώ και 2,5 εβδομάδες, στην ιδιαίτερα χαμηλή τιμή των 610 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των φόρων αεροδρομίου, των γευμάτων και δύο αποσκευών συνολικού βάρους έως 40 κιλών. Ήδη έγιναν σε αυτό το διάστημα 2.200 κρατήσεις θέσεων από τον Καναδά», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της εταιρείας, πατέρας Νικόλαος Αλεξανδρής, με αφορμή παρουσίαση της εταιρείας, που διοργάνωσε χτες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης, παρουσία της υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά και του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη.
Η στάση στη Βουδαπέστη είναι απαραίτητη, καθώς μέχρις ότου ολοκληρωθεί η επέκταση του διαδρόμου προσαπογειώσεων 10/28 του αεροδρομίου "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης (σ.σ. στο τέλος του 2016 βάσει χρονοδιαγράμματος), δεν είναι δυνατή η πραγματοποίηση υπερατλαντικών πτήσεων.
Ο πατέρας Αλεξανδρής προσθέτει ότι αναμένει υψηλές πληρότητες στα δρομολόγια, καθώς μετά τη διακοπή των πτήσεων της Ολυμπιακής από Αθήνα προς Τορόντο το 2009 δημιουργήθηκε κενό στις μετακινήσεις των ομογενών προς την Ελλάδα. Κατά τον πατέρα Αλεξανδρή, με τη στάση στη Βουδαπέστη η SkyGreece, που στα φτερά της φέρει την ελληνική σημαία και σερβίρει ελληνικό μενού, θα εξυπηρετεί παράλληλα και τους Ούγγρους που επιθυμούν να ταξιδέψουν στο Τορόντο, καθώς μετά τη διακοπή της λειτουργίας του κρατικού αερομεταφορέα της χώρας, Malev, έχει δημιουργηθεί κενό και στις δικές τους μετακινήσεις.
Από τις 19 Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσει το δρομολόγιο της εταιρείας από Αθήνα προς Νέα Υόρκη. Πτήσεις θα γίνονται τρεις φορές εβδομαδιαίως, κάθε Τρίτη, Παρασκευή και Κυριακή. Η εταιρεία εκτελεί ακόμη πτήσεις από/προς Αθήνα- Τορόντο και Μόντρεαλ, ενώ ιδιαίτερα επιτυχημένο αποδεικνύεται το δρομολόγιο Αθήνα-Ζάγκρεμπ-Τορόντο, καθώς περίπου 25000 Καναδοί υπολογίζεται ότι ταξίδεψαν πέρυσι προς την κροατική πόλη, προκειμένου να μεταβούν από εκεί στις ακτές, όπου επιβιβάζονται σε κρουαζιερόπλοια.
Bookmark and Share