Ν. Αφρική: Επιθέσεις κατά μεταναστών στο Γιοχάνεσμπουργκ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Ν. Αφρική: Επιθέσεις κατά μεταναστών στο Γιοχάνεσμπουργκ


  • Δώδεκα άνθρωποι συνελήφθησαν έπειτα από σειρά επιθέσεων που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ εναντίον καταστημάτων των οποίων οι ιδιοκτήτες τους είναι ξένοι, σε νέο επεισόδιο της ξενοφοβικής βίας η οποία άρχισε στις αρχές Απριλίου στο Ντέρμπαν, στα ανατολικά της χώρας.


«Δώδεκα ύποπτοι συνελήφθησαν επειδή.. προσπάθησαν να εισδύσουν σε καταστήματα που οι ιδιοκτήτες τους είναι ξένοι», δήλωσε το πρωί ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Λουντζέλο Ντλαμίνι, ο οποίος δεν έκανε λόγο για τραυματίες.
Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι δράστες, που είχαν έρθει από εστία εργαζομένων, επιτέθηκαν στους ξένους φωνάζοντάς τους να φύγουν από τη Νότια Αφρική. Έκαψαν επίσης αυτοκίνητα και ενεπλάκησαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία, η οποία εξαπέλυσε πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα για να τους διαλύσει.
Πολλοί άνεργοι Νοτιοαφρικανοί κατηγορούν τους ξένους ότι παίρνουν τις δουλειές σε μία χώρα όπου το ποσοστό ανεργίας φθάνει το 24%.
Τα βίαια επεισόδια που συγκλονίζουν το Ντέρμπαν και τώρα το Γιοχάνεσμπουργκ έχουν προκαλέσει τον θάνατο έξι ανθρώπων από τις αρχές του μήνα.
Bookmark and Share