Εληξε μετά από επέμβαση της Αστυνομίας η κατάληψη στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Εληξε μετά από επέμβαση της Αστυνομίας η κατάληψη στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ


  • Εληξε χωρίς επεισόδια λίγο μετά τις επτά σήμερα το πρωί η κατάληψη στο ΕΚΠΑ μετά την επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων. 
  • Στη ΓΑΔΑ μεταφέρθηκαν με χειροπέδες 14 άτομα.


Από νωρίς το πρωί ισχυρές... αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί έξω από την είσοδο της πρυτανείας του ΕΚΠΑ, που τελεί για 19η ημέρα υπό κατάληψη.

Λίγο μετά τις 7 το πρωί, αστυνομικοί μπήκαν στο κτίριο από την πλαϊνή είσοδο, παρουσία εισαγγελέα. Οι αστυνομικοί έβγαλαν από το εσωτερικό του κτιρίου 14 καταληψίες (επτά άνδρες και επτά γυναίκες), οι οποίοι δεν προέβαλαν καμιά αντίσταση και οδηγήθηκαν με κλούβα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών με χειροπέδες.

Επίσης, συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες τέσσερα επιπλέον άτομα σχετιζόμενα με την κατάληψη του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ άλλα τέσσερα άτομα συνελήφθησαν την περιοχή των Εξαρχείων για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών.

Μεταξύ των συλληφθέντων, περιλαμβάνεται και ένας γνωστός αντιεξουσιαστής που εμπλέκεται στην υπόθεση απαγωγής του βιομήχανου Μυλωνά.

Οι άνδρες της αστυνομίας, είχαν δώσει ολιγόλεπτη διορία για να αποχωρήσουν και στη συνέχεια ξεκίνησαν την επέμβαση, η οποία ολοκληρώθηκε, χωρίς ένταση.

Έξω από το κτίριο έχουν συγκεντρωθεί αλληλέγγυοι, οι οποίοι φωνάζουν συνθήματα.

Αρχικά, έγινε μια προσπάθεια να ανοιχθεί η κεντρική πόρτα της πρυτανείας, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Στο σημείο ήταν και άνδρες της Πυροσβεστικής, ενώ μέχρι αυτή την ώρα, δεν φαίνεται να υπάρχει καμία αντίδραση από τους καταληψίες, οι οποίοι βρίσκονται σήμερα για 19η ημέρα εντός του κτιρίου.

Αναφερόμενος στο θέμα της κατάληψης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούσης σημείωσε χθες σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ότι «η ιστορία αυτή πρέπει να λήξει σήμερα ή αύριο, αλλά κυρίως πρέπει να μην ξαναγίνει».
Bookmark and Share