«Παρών» από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για το διορισμό Ταγματάρχη στην ΕΡΤ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

«Παρών» από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για το διορισμό Ταγματάρχη στην ΕΡΤ


  • Έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση εννέα ωρών, η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής γνωμοδότησε θετικά, κατά πλειοψηφία, για τον διορισμό του Διονύση Τσακνή στη θέση του προέδρου της ΕΡΤ και κατά πλειοψηφία, αλλά όχι απόλυτη, για το διορισμό του Λάμπη Ταγματάρχη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.


Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοιπούλου δήλωσε «παρών» για τον..Λ.Ταγματάρχη, ενώ εκφράστηκε θετικά για τον Δ.Τσακνή και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της ΕΡΤ.

Νωρίτερα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή είχε τοποθετηθεί αρνητικά για το διορισμό του Λάμπη Ταγματάρχη, καθώς και για τον διορισμό της Έλλης Παπακωνσταντίνου στο ΔΣ (μέλος).

Ειδικότερα, επί 15 παρόντων μελών της 17μμελούς Επιτροπής, ο Δ.Τσακνής συγκέντρωσε 9 θετικές γνώμες, 4 αρνητικές και 2 «παρών». Ο Λ.Ταγματάρχης συγκέντρωσε 7 θετικές γνώμες, 5 αρνητικές και 3 «παρών».

Δεν διατύπωσαν γνώμη ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και η Όλγα Κεφαλογιάννη από τη ΝΔ, ενώ αρνητική γνώμη επί της διαδικασίας διατύπωσε ο Χαράλαμπος Αθανασίου.

Μετά την εξαντλητική «ανάκριση» του Λάμπη Ταγματάρχη, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε: «Δεν με πείσατε. Είναι γνωστή η γνώμη μου και στον υπουργό και στον πρωθυπουργό. Προς τιμήν τους δεν προσπάθησαν να με μεταπείσουν. Έπρεπε να είχατε κάνει περισσότερα μετά το "μαύρο" της ΕΡΤ. Έπρεπε να είχατε κάνει δημόσια τοποθέτηση και όχι μόνο ένα άρθρο. Έχετε μεγάλη ευθύνη που σας προτείνει ο πρωθυπουργός. Θα χαρώ αν με διαψεύσετε, καθώς δεν θεωρώ ότι το μοντέλο που έχετε υπηρετήσει είναι αυτό που θέλουμε για την ΕΡΤ».

Η απόφαση της Επιτροπής έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα.
Bookmark and Share