Πληροφορίες για τηλεδιάσκεψη του Euro-working Group την Πέμπτη - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Πληροφορίες για τηλεδιάσκεψη του Euro-working Group την Πέμπτη


  • Τηλεδιάσκεψη του Euro-working Group θα λάβει χώρα την Πέμπτη, με αντικείμενο την Ελλάδα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο ως πηγές δυο άτομα που έχουν γνώση της υπόθεσης.


Η σύγκληση του Euro-working Group -συνήθως- αποτελεί προάγγελο για..σύγκληση του Eurogroup. Οι εν λόγω πληροφορίες πάντως δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης θα αφορά το πρόγραμμα της Κύπρου, με στόχο να υπάρξει εισήγηση για ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης του κυπριακού προγράμματος στήριξης.

Το τελευταίο διάστημα, η ελληνική κυβέρνηση έχει επιδιώξει την περαιτέρω εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές, ώστε να υπάρξει μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία το ταχύτερο δυνατό.

Τον Ιούνιο, πέραν των μισθών και των συντάξεων, η χώρα μας οφείλει να καταβάλει στο ΔΝΤ περίπου 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ, σε τέσσερις δόσεις μεταξύ 5 και 19 του μηνός.

Χθες Κυριακή, ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA πως η Ελλάδα δεν θα πληρώσει τις δόσεις του Ιουνίου στο ΔΝΤ αν δεν υπάρξει συμφωνία με τους πιστωτές, καθώς διαφορετικά δεν υπάρχουν επαρκή ταμειακά διαθέσιμα.

Σύμφωνα με τη «Wall Street Journal», η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να συγχωνεύσει τις δόσεις σε μια πληρωμή και να της μεταθέσει εντός του Ιουνίου, όμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωσε τη Δευτέρα πως αυτό το σενάριο δεν εξετάζεται από την Αθήνα.
Bookmark and Share