Γιατί η Volvo κάνει την ανατροπή ...και ρίχνει 500 εκατ. για νέο εργοστάσιο στις ΗΠΑ. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Γιατί η Volvo κάνει την ανατροπή ...και ρίχνει 500 εκατ. για νέο εργοστάσιο στις ΗΠΑ.


  • Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Volvo η οποία βλέπει το τελευταίο διάστημα τις πωλήσεις της να πέφτουν κατακόρυφα στις ΗΠΑ, αποφάσισε να προβεί σε μια κίνηση, η οποία πιθανότητα θα ανατρέψει την πτωτική αυτή τάση των πωλήσεών της.

Όπως αποκάλυψε ο Lex Kerssemakers, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας στην... Βόρεια Αμερική η εταιρεία σκέφτεται να ανοίξει μια νέα υπερσύγχρονη κατασκευαστική μονάδα στην πόλη Τσάρλεστον στην Νότια Καρολίνα η οποία θα της στοιχίσει 500 εκατ. δολάρια και θα ξεκινήσει την λειτουργία το 2018.

Αναμένεται να έχει χωρητικότητα 100.000 οχημάτων ετησίως και οι περισσότεροι πελάτες της να είναι Αμερικάνοι. Επίσης, θα απασχολεί περίπου 2.000 εργαζόμενους.

Στόχος της εταιρείας με αυτή της την κίνηση είναι να βρίσκεται κοντά στους Αμερικανούς καταναλωτές και εμπόρους ώστε να μπορεί να γίνει περισσότερο ανταγωνιστική.

Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει δει τις πωλήσεις της να σημειώνουν κατακόρυφη πτώση, καθώς οι Αμερικανοί καταναλωτές προτιμούν άλλες ανταγωνιστικές εταιρείες όπως η BMW, η Lexus, η Audi και η Mercedes-Benz. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις της άγγιξαν τις 56.366 πέρυσι, από τις 139.384 που ήταν το 2004.

Η δημιουργία του νέου εργοστασίου ενισχύει την ανάπτυξη της Volvo Cars ως παγκόσμιου κατασκευαστή. Με εργοστάσια κατασκευής στη Σουηδία και το Βέλγιο να καλύπτουν τη ζήτηση στην Ευρώπη και τα δύο εργοστάσια της Κίνας να τροφοδοτούν την ασιατική ήπειρο, το νέο εργοστάσιο στις ΗΠΑ αναμένεται να δώσει στη σουηδική μάρκα τον όγκο παραγωγής που της είναι απαραίτητος για παγκόσμιο πρωταγωνιστικό ρόλο στην premium κατηγορία.
Bookmark and Share