Στο μισό οι κρατήσεις για πτήσεις - δωμάτια - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Στο μισό οι κρατήσεις για πτήσεις - δωμάτια

Στο μισό έχει πέσει ο ρυθμός των κρατήσεων για αεροπορικά εισιτήρια αυτήν την εβδομάδα και παρά το γεγονός ότι δεν έχουν σημειωθεί ακυρώσεις πτήσεων στα ελληνικά αεροδρόμια, όπως διαβεβαιώνει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, τα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό είναι ανησυχητικά.

Σε περίπου 40% υπολογίζεται η... μείωση των κρατήσεων για πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Αθήνας, υποστηρίζουν τουριστικοί παράγοντες, γεγονός το οποίο οφείλεται κυρίως στους Ελληνες ταξιδιώτες, οι οποίοι έχουν μειώσει στο ελάχιστο τα ταξίδια.
Αντίστοιχα είναι και τα μηνύματα της Aegean Airlines, η οποία συνεχίζει κανονικά το πτητικό της πρόγραμμα, διατηρώντας ανεπηρέαστες τις πληρότητες των αεροσκαφών, αλλά παρατηρεί μείωση του ρυθμού κρατήσεων για μελλοντικά ταξίδια σε ποσοστό που φτάνει το 40% κατά μέσο όρο και αγγίζει ακόμα και το 50% για τους Ελληνες.
Προκειμένου μάλιστα να εξυπηρετήσει όσους αναγκάστηκαν να ακυρώσουν εισιτήρια για την τρέχουσα εβδομάδα του δημοψηφίσματος, δεν χρεώνει ακυρωτικά και δίνει τη δυνατότητα επιστροφής χρημάτων.
Κρίσιμο 20ήμερο
Πηγές της εταιρείας σημειώνουν ότι το επόμενο 20ήμερο θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο, διαβεβαιώνοντας, πάντως, το επιβατικό κοινό ότι είναι προετοιμασμένη ώστε να μην αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα όσον αφορά σε προμήθειες κρίσιμες για τη λειτουργία της, «με την προϋπόθεση να υπάρχει μια στοιχειώδης λειτουργία στη χώρα» σημειώνουν.
Στο μεταξύ, και ο αριθμός των διαδικτυακών αναζητήσεων για δωμάτια στην Ελλάδα έχει μειωθεί κατά 50%, ενώ πλέον είναι αδύνατον να γίνουν κρατήσεις σε ξένες αεροπορικές εταιρείες με ελληνικές πιστωτικές κάρτες.
Ομαλά επί του παρόντος διεξάγονται τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ, όπως σημειώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Σοφοκλής Φάτσιος, προσθέτοντας ωστόσο ότι από την ερχόμενη Τρίτη ενδέχεται να προκύψουν σημαντικά προβλήματα με τον ανεφοδιασμό.
Για σημαντικές ελλείψεις στα νησιά από την επόμενη εβδομάδα, ακόμα και σε είδη πρώτης ανάγκης, προειδοποιούν οι ιδιοκτήτες φορτηγών ΔΧ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, Πέτρο Σκουληκίδη, «Η κατάσταση χειροτερεύει μέρα με την ημέρα. Με 60 ευρώ ημερησίως δεν μπορούν να καλυφθούν τα έξοδα των μεταφορέων σε καύσιμα, διόδια και ακτοπλοϊκούς ναύλους. Κανείς πλέον δεν δέχεται πίστωση και το πρόβλημα θα διογκώνεται, καθώς από τα 32.000 οχήματα, τα 25.000 είναι αυτοαπασχολούμενα» καταλήγει.
Ωστόσο, ο ΗΑΤΤΑ σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για μεμονωμένες περιπτώσεις ακυρώσεων, που δεν μπορούν να επηρεάσουν δραστικά τα συνολικά μεγέθη του τουρισμού.
Bookmark and Share