ΝΥΤ: Η μεγάλη φυγή των Ελλήνων για ένα καλύτερο μέλλον - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

ΝΥΤ: Η μεγάλη φυγή των Ελλήνων για ένα καλύτερο μέλλον


  • Τον τρόπο ζωής των Ελλήνων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους λόγω της οικονομικής κρίσης αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον σε κάποια άλλη χώρα, σχολιάζουν οι New York Times.


Το άρθρο ξεκινάει..περιγράφοντας την καθημερινότητα της Μαρίας Σαουλίδου μιας 38χρονης μητέρας από τη βόρεια Ελλάδα η οποία αναγκάστηκε να μεταναστεύσει πρόσφατα στην Γερμανία μαζί με το σύζυγό της όταν το σούπερ μάρκετ στο οποίο εργαζόταν στην Ελλάδα σταμάτησε να την πληρώνει και τα χρήματα που κέρδιζε ο σύζυγός της -οδηγός φορτηγού- δεν επαρκούσαν. Έχοντας αφήσει τους δύο μικρούς γιους τους πίσω στην Ελλάδα μαζί με τον παππού και τη γιαγιά, το ζευγάρι το οποίο διαμένει τώρα σε ένα σκοτεινό υπόγειο, ονειρεύεται να φτιάξει το σπίτι και να ξεκινήσει μια νέα ζωή μαζί με τους δύο τους παιδιά.

Ωστόσο, η συγκεκριμένα οικογένεια δεν είναι η μόνη που έχει αναγκαστεί να φύγει από την Ελλάδα αφήνοντας πίσω τα παιδιά της για να μεταναστεύσει σε μια άλλη χώρα. Δεκάδες Έλληνες παίρνουν την απόφαση να μεταναστεύουν στην Αμερική, τη Γερμανία, τη Βρετανία και την Αυστραλία εκμεταλλευόμενοι παράλληλα, την δυνατότητα που δίνει η ΕΕ για ελεύθερη κυκλοφορία του εργατικού δυναμικού σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ, με τη Γερμανία να θεωρείται η πρώτη επιλογή.

Ο αρθρογράφος του κειμένου σπεύδει να επισημάνει ότι πολλοί από εκείνους που εγκαταλείπουν την Ελλάδα είναι ιδιαίτερα μορφωμένοι επαγγελματίες και επιστήμονες που αναζητούν καλύτερες εργασίες και αμοιβές.

Αν και θεωρητικά οι ομογενείς θα μπορούσαν να στείλουν κάποια από τα χρήματα που κερδίζουν στις οικογένειές τους πίσω στην Ελλάδα ή να επιστρέψουν και να εφαρμόσουν τις δεξιότητες που έχουν αποκτηθεί στο εξωτερικό στην πατρίδα τους, στην πραγματικότητα δεν συμβαίνει αυτό διότι οι περισσότεροι θεωρούν πως δεν πρόκειται να βρουν μια καλή δουλειά στην Ελλάδα.

Μάλιστα, η περίοδος πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας που διανύει η Ελλάδα έχει κάνει ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι Έλληνες να αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον σε κάποια άλλη χώρα, καταλήγει ο αρθρογράφος.
Bookmark and Share