Ακιντζί: Πιθανή η λύση του Κυπριακού σε λίγους μήνες - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Ακιντζί: Πιθανή η λύση του Κυπριακού σε λίγους μήνες


  • Αν η αποφασιστικότητα και η επιτάχυνση στις διαπραγματεύσεις συνεχίσουν, η λύση μπορεί να είναι πιθανή όχι εντός χρόνων αλλά εντός μηνών, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.


Σε περίπτωση που η αποφασιστικότητα και ... η επιτάχυνση στις διαπραγματεύσεις συνεχίσουν, η λύση μπορεί να είναι πιθανή όχι εντός χρόνων αλλά εντός μηνών, ήταν το μήνυμα που έδωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί σε πρόγευμα εργασίας που είχε σήμερα στις Βρυξέλλες με δημοσιογράφους, μεταξύ των οποίων οι ανταποκριτές του Reuters και της Wall Street Journal, ενώ συνέντευξη έδωσε και στο γνωστό περιοδικό Ekonomist.
O κ. Ακιντζί υπογράμμισε την αποφασιστικότητά του για την επίτευξη μιας λύσης που θα λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντα και των Τουρκοκυπρίων και των Ελληνοκυπρίων. Για πολλά χρόνια, πρόσθεσε, θεωρούσαν ο ένας τον άλλο εχθρό και αυτό πρέπει να αλλάξει. Αυτό, συνέχισε, ίσχυσε στο παρελθόν και για την Τουρκία και την Ελλάδα που με μια νέα αντίληψη γεννήθηκαν πολλές νέες ευκαιρίες.

Η λύση του Κυπριακού, κατά τον κ. Ακιντζί, θα είναι ένα εποικοδομητικό παράδειγμα για την περιοχή όπου υφίστανται πολλά προβλήματα αλλά και για την ΕΕ η μη λύση είναι ένα πρόβλημα, όπως είπε, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση και ότι η εξεύρεση λύσης θα δώσει θάρρος και στους λαούς της περιοχής.

Απαντώντας στη συνέχεια σε ερωτήσεις, ο κ. Ακιντζί αναφέρθηκε στο θέμα της εκπροσώπησης των Τουρκοκυπρίων στο Ευρωκοινοβούλιο λέγοντας ότι θα μπορούσαν να προσκληθούν δύο Τουρκοκύπριοι να παρακολουθούν καλύτερα τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπενθυμίζοντας ότι δύο θέσεις επρόκειτο να τους δίδονταν. Σημείωσε δε ότι υπάρχουν 35 κεφάλαια ενσωμάτωσης του ευρωπαϊκού κεκτημένου αλλά για τους Τουρκοκύπριους γίνονται εργασίες μόνο για τα 12 και σε αυτό το θέμα πρέπει να γίνει κάτι.
Bookmark and Share