«Πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις, χωρίς συγκεκριμένες διορίες - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

«Πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις, χωρίς συγκεκριμένες διορίες

  • «Πρόοδος συνεχίζει να επιτυγχάνεται» στις διαπραγματεύσεις των θεσμών με την Ελλάδα, όμως οι Βρυξέλλες δεν θέτουν καμία συγκεκριμένη διορία για την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων παρά το στόχο για συμφωνία στο δεύτερο 15μερο του Αυγούστου, δήλωσε σήμερα Τρίτη η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα.

Μιλώντας ενώ οι εκπρόσωποι των δανειστών βρίσκονται στο... Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για τους πρώτους σημαντικούς ελέγχους στα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας, η κ. Αντρέεβα σημείωσε η συνεργασία με τις ελληνικές Αρχές «πηγαίνει ομαλά».

Παρά ταύτα, η εκπρόσωπος της Κομισιόν απέφυγε να απαντήσει με σαφήνεια για τα περαιτέρω μέτρα που ζητούν οι εταίροι πριν αποδεσμεύσουν την πρώτη δόση στήριξης του νέου προγράμματος, λέγοντας πως είναι «πρόωρο να συγκεκριμενοποιηθούν οιαδήποτε προαπαιτούμενα ή προθεσμίες» για την ψήφισή τους.

Η κ. Αντρέεβα επανέλαβε πάντως τη χθεσινή δήλωσή της, πως οι θεσμοί «περιμένουν περισσότερες μεταρρυθμίσεις» από την ελληνική πλευρά ώστε να επιτραπεί «η γρήγορη εκταμίευση» των πρώτων χρημάτων.

Στο επίκεντρο των σημερινών επαφών με τους δανειστές, σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται η εκτέλεση του προϋπολογισμού, το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής και τα τρέχοντα μακροοικονομικά στοιχεία.

Παράλληλα, θα εξετασθούν και όλα τα εκκρεμή ζητήματα που σχετίζονται με το ασφαλιστικό, τα εργασιακά, τις αποκρατικοποιήσεις, τις αγορές προϊόντων, το τραπεζικό σύστημα και το χρέος.

Όπως είπε η κ. Αντρέεβα, της διαπραγμάτευσης για λογαριασμό της Κομισιόν ηγείται ο επικεφαλής του κλιμακίου, Ντέκλαν Κοστέλο.

Οι επικεφαλής των αποστολών και των τεσσάρων θεσμών (ΔΝΤ, ΕΚΤ, Κομισιόν και πλέον ESM) αναμένεται να φτάσουν στην Αθήνα έως αύριο Τετάρτη.
Bookmark and Share