Περίεργο θαλάσσιο κήτος ξεβράστηκε σε ακτή της Ρωσίας. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Περίεργο θαλάσσιο κήτος ξεβράστηκε σε ακτή της Ρωσίας.


  • Το μυστηριώδες πλάσμα που δεν έχει καταγραφεί ποτέ στο παρελθόν,διαθέτει «ράμφος» σαν πουλί και γούνα στην ουρά του, γεγονός που προκαλεί απορίες στους Ρώσους ζωολόγους που δεν γνωρίζουν τι ακριβώς είναι –πόσω μάλλον σε ποιο ζωικό είδος να το κατατάξουν.


Τι είναι αυτός ο… Λεβιάθαν που ξεβράστηκε στις ακτές της νήσου Σαχαλίνης, στη Ρωσία;
Οι επιστήμονες είναι μπερδεμένοι σχετικά με το ... ποιόν αυτού του θαλάσσιου κήτους που εκ πρώτης όψεως μοιάζει με… χοιρινό παϊδάκι.

Ωστόσο, το μυστηριώδες πλάσμα διαθέτει «ράμφος» σαν πουλί και γούνα στην ουρά του, γεγονός που προκαλεί απορίες στους Ρώσους ζωολόγους που δεν γνωρίζουν τι ακριβώς είναι –πόσω μάλλον σε ποιο ζωικό είδος να το κατατάξουν.

Λόγω του ραμφοειδούς στόματος, ο βιολόγος Νικολάι Κιμ από το Ερευνητικό Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο της Σαχαλίνης πιστεύει πως «σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του δέρματος, είναι ένα σπάνιο είδος. Αμφιβάλλω ότι ζούσε στα νερά μας. Το πιο πιθανό, το ζώο να μεταφέρθηκε εδώ μέσω ενός θερμού ρεύματος. Πολύ συχνά συναντούμε στα νερά μας τροπικά και υποτροπικά είδη ψαριών που έρχονται εδώ και πεθαίνουν αφού πέσει ξανά η θερμοκρασία του νερού στις θάλασσες αυτές».

«Είναι σίγουρα κάποιο είδος δελφινιού. Ωστόσο, αυτό που μας μπερδεύει είναι η γούνα του, καθώς τα δελφίνια δεν διαθέτουν τρίχωμα», κατέληξε ο Κιμ.

Κάποιοι συνάδελφοι του ισχυρίζονται πως το κουφάρι του πλάσματος ανήκει στο δελφίνι του Γάγγη ποταμού, ένα είδος που διαθέτει μακρύ σώμα και ραμφοειδές στόμα. Αλλά και πάλι, αυτή η γούνα στην ουρά περιπλέκει τα πράγματα…



Bookmark and Share