Reuters: Ο Πούτιν τρίβει τα χέρια του όσο βαθαίνει η κρίση στην Ελλάδα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Reuters: Ο Πούτιν τρίβει τα χέρια του όσο βαθαίνει η κρίση στην Ελλάδα


  • Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πρέπει να δυσκολεύεται να συγκρατήσει το ειρωνικό του χαμόγελο βλέποντας τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με το ελληνικό ζήτημα, σχολιάζει σε δημοσίευμά του το Reuters.

Συγκεκριμένα, ο... αρθρογράφος του κειμένου αναφέρει ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα τρίβει τα χέρια του τώρα, διότι η προσοχή αποσπάται από το ζήτημα της Ουκρανίας και τελικά μπορεί να οδηγήσει σε διάσπαση του κοινού ευρωπαϊκού μετώπου για την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Η εύθραυστη οικονομία της Ρωσίας σίγουρα δεν θα μείνει αλώβητη αν η Ελλάδα εγκαταλείψει την Ευρωζώνη ή την ΕΕ, και η κρίση θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως ένα μάθημα για τη Μόσχα, καθώς οικοδομεί το δικό της πολιτικό και οικονομικό μπλοκ με άλλες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, σχολιάζει το δημοσίευμα.

Αλλά η Ρωσία είναι πλέον μία από τις λίγες χώρες όπου η Αθήνα μπορεί ρεαλιστικά να στραφεί για λεφτά και τα μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν την ΕΕ ως μια δυσλειτουργική αυτοκρατορία που παρακμάζει.

«Νομίζω ότι πρόκειται να χρησιμοποιήσει την Ελλάδα ως ένα εργαλείο κατά της Γερμανίας, ως εργαλείο κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης,» δήλωσε ο Γιεβγκένια Αλμπάτς, γνωστή Ρωσίδα αρθρογράφος και εκδότης του ανεξάρτητου περιοδικού New Times, στο Reuters.
Bookmark and Share