Times: Τα λεφτά των ελληνικών τραπεζών επαρκούν για άλλες 80 ώρες - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Times: Τα λεφτά των ελληνικών τραπεζών επαρκούν για άλλες 80 ώρες


  • «Την Κυριακή, την ημέρα του δημοψηφίσματος, μπορεί να μην υπάρχουν χρήματα στα μηχανήματα. Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη μεγάλη ζήτηση για αναλήψεις»

Σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου τα χρήματα στις ελληνικές τράπεζες ενδεχομένως να τελειώσουν στις επόμενες 80 ώρες, ένα σενάριο που...περιγράφει τραπεζίτης. «Τα χρήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στα ΑΤΜ διαρκούν για άλλες 80 ώρες», ανέφερε και πρόσθεσε: «Την Κυριακή, την ημέρα του δημοψηφίσματος, μπορεί να μην υπάρχουν χρήματα στα μηχανήματα. Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη μεγάλη ζήτηση για αναλήψεις»

Και όλα αυτά ενώ φουντώνουν τα σενάρια για bail - in. H Ελλάδα όπως και όλες οι χώρες της ΕΕ έχουν υιοθετήσει την οδηγία για την ανάκαμψη και την εξυγίανση πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων επενδύσεων (Bank Recovery Resolution Directive - BRRD) η οποία ουσιαστικά προβλέπει πως από το 2015 η διάσωση των τραπεζών γίνεται με ίδια μέσα (bail in) και όχι με χρήματα των φορολογουμένων (bail out).

Από τη Δευτέρα, οι Έλληνες μπορούν να πάρουν μόνο 60 ευρώ την ημέρα από τα ΑΤΜs και δεν μπορούν να μεταφέρουν χρήματα στο εξωτερικό.
Bookmark and Share