Πανεπιστήμιο της Βρετανίας διοργανώνει συνέδριο για ... λυκάνθρωπους! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Πανεπιστήμιο της Βρετανίας διοργανώνει συνέδριο για ... λυκάνθρωπους!


  • Περισσότεροι από 100 ακαδημαϊκοί συμμετέχουν
  • Όπως μεταδίδει η Independent το συνέδριο διεξάγεται από το πανεπιστήμιο του Hertfordshire και θα διαρκέσει τρεις ημέρες.


Αποτελούν μία φιγούρα που μαζί με τα βαμπίρ πρωταγωνιστούν σε ταινίες τρόμου. Οι φαν του είδους έχουν...σπαταλήσει ουκ ολίγες ώρες βλέποντας σχετικές ταινίες; ο λόγος; Για τους λυκάνθρωπους, για τους οποίους βρετανικό πανεπιστήμιο διοργανώνει συνέδριο στο οποίο αναμένεται να συμμετάσχουν πάνω από 100 ακαδημαϊκοί ενώ θα υπάρξουν και 50 ομιλητές.

Όπως μεταδίδει η Independent το συνέδριο διεξάγεται από το πανεπιστήμιο του Hertfordshire και θα διαρκέσει τρεις ημέρες. Ωστόσο όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι διοργανωτές δεν πιστεύουν σε λυκάνθρωπους ούτε βαμπίρ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα μάλιστα, το γεγονός ότι το συνέδριο θα διεξαχθεί μόλις πέντε μέρες μετά την πανσέληνο μόνο ως σύμπτωση θα πρέπει να θεωρηθεί.

Ο διοργανωτής του συνεδρίου είναι ο καθηγητής Λογοτεχνίας στο πανεπιστήμιο Sam George. Όπως εξηγεί ο ίδιος ξεκίνησε να ασχολείται με τέτοιου είδους θέματα, όταν διδάσκοντας λογοτεχνία του 18ου αιώνα στους σπουδαστές του δεν φάνηκαν να ενδιαφέρονται και ιδιαίτερα. Έτσι όταν τους ρώτησε τι τους ενδιαφέρει, απάντησαν: «τα βαμπίρ».

Όπως αναφέρει μάλιστα ο ίδιος οι λυκάνθρωποι δεν έχουν γίνει τόσο πολύ αντικείμενο έρευνας σε σχέση με τα βαμπίρ.

«Θα δημοσιεύσουμε ένα βιβλίο το οποίο θα λέγεται “η παρέα των λύκων” το οποίο και θα προέρχεται από έρευνα που θα παρουσιαστεί στο συνέδριο», ανέφερε. Σύμφωνα με τον ίδιο μάλιστα τέτοιου είδους έρευνα ήταν χρήσιμη επειδή τους βοήθησε να μάθουν περισσότερα για τους φόβους τους και τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος αλλά και να μεταμορφώνεσαι σε ζώο.
Bookmark and Share