Άλλος ένας φράχτης "σηκώνεται" στην Ευρώπη.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Άλλος ένας φράχτης "σηκώνεται" στην Ευρώπη..

  • Η Εσθονία σχεδιάζει την κατασκευή φράχτη στα σύνορά της με τη Ρωσία
  • "Προκειμένου να ενισχύσει τα εξωτερικά σύνορα της ζώνης Σένγκεν", όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Η Εσθονία σχεδιάζει να ανεγείρει έναν φράχτη μήκους 110 χιλιομέτρων στα...σύνορά της με τη Ρωσία προκειμένου να ενισχύσει τα εξωτερικά σύνορα της ζώνης Σένγκεν, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Το συρματόπλεγμα, ύψους 2,5 μέτρων, θα εκτείνεται κατά μήκος των συνόρων των δύο χωρών, εκτός από τις περιοχές των ελών. Η κατασκευή του φράχτη αναμένεται να ξεκινήσει το 2018, ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, Τόμας Βιξ.

Ο εκπρόσωπος υποστήριξε ότι η ανέγερση του φράχτη είναι κάτι που μελετά το Ταλίν από πέρσι, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία τον Απρίλιο του 2014 και την κορύφωση της έντασης στην περιοχή, με τις μάχες μεταξύ των φιλορώσων αυτονομιστών και των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην ανατολική Ουκρανία.

Ο φράχτης «θα διασφαλίζει 24 ώρες το 24ωρο την προστασία των συνόρων της Εσθονίας και του χώρου Σένγκεν» από το 2019, πρόσθεσε. «Οι πληροφορίες που θα συγκεντρώνονται από τις τεχνικές εγκαταστάσεις θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αποδείξεις σε περιπτώσεις διασυνοριακής εγκληματικότητας, όπως για παράδειγμα σε υποθέσεις λαθρεμπορίου ή εμπορίας ανθρώπων», κατέληξε.
Bookmark and Share