Capital Economics: Κίνδυνος αναζωπύρωσης της ελληνικής κρίσης τον Οκτώβριο - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Capital Economics: Κίνδυνος αναζωπύρωσης της ελληνικής κρίσης τον Οκτώβριο


  • Πιθανή αποτυχία στην πρώτη αξιολόγηση.

Κίνδυνο αναζωπύρωσης της ελληνικής κρίσης διακρίνει η Capital Economics, στη σκιά της όξυνσης του κλίματος αβεβαιότητας, ενόψει της...νέας προσφυγής της χώρας στις κάλπες στις 20 Σεπτεμβρίου.
Όπως υποστηρίζει μέσω νέας έκθεσής της και παρακολουθώντας στενά τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που σημειώνονται στη χώρα, η Capital Economics προειδοποιεί ακόμη και για τον κίνδυνο η Ελλάδα να μην κατορθώσει να περάσει με επιτυχία την πρώτη αξιολόγηση (review) του νέου προγράμματός της, η οποία έχει προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Οκτώβριο.
Η πιθανότητα η Ελλάδα να αποτύχει στην πρώτη αξιολόγηση του τρίτου προγράμματός της είναι σημαντική, διαμηνύουν οι αναλυτές της Capital Economics.
Όπως προσθέτουν, ο κίνδυνος αυτός έχει τη δυναμική να συμπαρασύρει πτωτικά το σύνολο της ευρωπαϊκής οικονομίας, επιφέροντας νέο, μεγάλο κλίμα στο ήδη εύθραυστο οικονομικό κλίμα της Ευρωζώνης.
Για όλους τους ανωτέρω λόγους, oι αναλυτές της Capital Economics θεωρούν πολύ πιθανή την παράταση του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων (QE) της ΕΚΤ και μετά τον Σεπτέμβριο του 2016, οπότε έχει αποφασιστεί να ολοκληρωθεί.
Bookmark and Share