Σχεδιάγραμμα δίνουν οι διακινητές στους πρόσφυγες! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Σχεδιάγραμμα δίνουν οι διακινητές στους πρόσφυγες!



  • Βήμα βήμα πώς θα φθάσουν από τη Χίο στη Γερμανία...


Μπορεί η ΕΛ.ΑΣ. Να εξάρθρωσε πριν μερικές ημέρες ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών, ωστόσο, πολλά άλλα, εκμεταλλευόμενα το... δράμα αυτών των ανθρώπων, συνεχίζουν τη δράση τους και πλουτίζουν.

Από το παρακάτω γράφημα αποκαλύπτεται όλη η διαδρομή που ακολουθούν πρόσφυγες και μετανάστες από το Αζμίρ της Τουρκίας στη Γερμανία μέσω Ελλάδος. Ουσιαστικά αυτό είναι το χαρτί που δίνουν οι διακινητές στους πρόσφυγες θέλοντας να τους περιγράψουν τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν. Στο σχεδιάγραμμα διακρίνεται μια βάρκα, λεωφορεία και ταξί, τα μέσα δηλαδή που θα χρησιμοποιήσουν οι πρόσφυγες στην πορεία τους από την Τουρκία στη Γερμανία, μια πορεία η οποία περιγράφεται βήμα βήμα και κοστολογημένα.

Το συνολικό κόστος του ταξιδιού ανέρχεται στα 2.400 δολάρια. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μισά καταβάλλονται πριν μπουν στη βάρκα που θα τους μεταφέρει από το Αζμίρ στη Χίο και τα υπόλοιπα 1.200 δολάρια όταν οι πρόσφυγες φθάσουν στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας iefimerida, όταν οι πρόσφυγες φθάνουν στην πλατεία Βικτωρίας τους προσεγγίζουν αραβόφωνοι και στη συνέχεια τους οδηγούν σε ένα κατάστημα στην οδό Αριστοτέλους όπου υπάρχει γραφείο, με τσιλιαδόρο απέξω, για να καταβάλλουν τα υπόλοιπα 1.200 δολάρια.
Bookmark and Share