Οι Ρωσοι αγοράζουν αφειδώς ρόπαλα του μπέιζμπολ, όχι όμως για να ασχοληθούν με το ...άθλημα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Οι Ρωσοι αγοράζουν αφειδώς ρόπαλα του μπέιζμπολ, όχι όμως για να ασχοληθούν με το ...άθλημα


  • Εάν λαμβανε κανείς υπόψη του τις πωλήσεις σε ρόπαλα του μπειζμπολ που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι στη Μόσχα θα έβγαζε το συμπέρασμα ότι οι Ρώσοι πολίτες αγάπησαν ξαφνικά το κλασικό αυτό αμερικάνικο παιχνίδι.
 

Πράγματι μόνον το χρόνο που πέρασε πουλήθηκαν στη ρωσική πρωτεύουσα 400.000 ρόπαλα του μπέιζμπολ. Οι πωλήσεις όμως... αυτές ουδεμία σχέση είχαν με το άθλημα καθώς συνοδεύθηκαν από ένα μόλις μπαλάκι του μπέιζμπολ !

Το γεγονός αυτό σύμφωνα με τον σύμβουλο του Κρεμλίνου για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Μιχαήλ Φεντότοφ οφείλεται στην αύξηση της ανασφάλειας στη χώρα και όχι σε κάποιο αιφνίδιο πάθος των Ρώσων για το αμερικανικό άθλημα.

«Είναι σαφές ότι τα ρόπαλα του μπέιζμπολ έχουν γίνει καταναλωτικό αγαθό λόγω του αυξημένου αριθμού επιθέσεων», σημείωσε ο κ. Φεντότοφ επικαλούμενος στοιχεία της τοπικής αστυνομίας.

Η Ρωσική Ομοσπονδία Μπέιζμπολ επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δεν έχει παρατηρηθεί αύξηση του αριθμού των Ρώσων που ασχολούνται με το άθλημα.

Όπως εξήγησε, τα ρόπαλα για τα οποία κάνει λόγο η αστυνομία δεν προορίζονται για σωματική άσκηση.

Σύμφωνα με τον κ. Φεντότοφ, τα ρόπαλα συχνά χρησιμοποιούνται από ομάδες «ακραίων» για βανδαλισμούς.
Bookmark and Share