Μαχαίρωσαν τον Αμερικανό πεζοναύτη που αφόπλισε τον τρομοκράτη του γαλλικού τρένου - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Μαχαίρωσαν τον Αμερικανό πεζοναύτη που αφόπλισε τον τρομοκράτη του γαλλικού τρένου

Επίθεση με μαχαίρι σε πολυσύχναστο δρόμο του Σακραμένο, στην Καλιφόρνια, δέχθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα χτες ο ένας από τους τρεις νεαρούς άνδρες που καθήλωσαν τον ένοπλο που απειλούσε να αιματοκυλίσει υπερταχεία στη Γαλλία τον περασμένο Αύγουστο.


Θύμα του...αιματηρού συμβάντος ήταν ο Αμερικανός πεζοναύτης Σπένσερ Στόουν, ο οποίος μετά την επίθεση μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται.
«Η κατάστασή του είναι σταθερή» ανέφερε ένας εκπρόσωπος τύπου της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, ο αντισμήναρχος Κρίστοφερ Καρνς. «Την έρευνα για το περιστατικό έχουν αναλάβει οι τοπικές αστυνομικές αρχές» προσέθεσε ο ίδιος.
Η αστυνομία του Σακραμέντο από την πλευρά της γνωστοποίησε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook ότι ένας άνδρας, ηλικίας περίπου 20 ετών, τον οποίο δεν κατονόμασε, διακομίστηκε στο νοσοκομείο έπειτα από μια συμπλοκή στις 12.46 χθες τοπική ώρα (07.46 ώρα Ελλάδας σήμερα) ενώ βρισκόταν σε ένα δρόμο μαζί με μια ομάδα φίλων.
«Τον μαχαίρωσαν επανειλημμένα στο στήθος» ωστόσο τα τραύματά του «δε συνδέονται με μια τρομοκρατική ενέργεια», προσέθεσε η αστυνομία, διευκρινίζοντας ότι δεν έχει προχωρήσει σε καμία σύλληψη.
Το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι KCRA ανέφερε ότι ο Στόουν ενεπλάκη σε καβγά σε πολυσύχναστο δρόμο όπου βρίσκονται πολλά μπαρ, στο Σακραμέντο.
Είχε τραυματιστεί και στον αφοπλισμό του ενόπλου
Ο ίδιος και δύο ακόμη παιδικοί του φίλοι, ο ένας ελληνικής καταγωγής, επέβαιναν σε υπερταχεία αμαξοστοιχία στη Γαλλία, όταν εντόπισαν και κατάφεραν να αφοπλίσουν ένοπλο που σχεδίαζε να επιτεθεί στους επιβάτες της αμαξοστοιχίας.
Η πράξη τους αυτή τους έκανε ήρωες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, με αποτέλεσμα να δεχθούν προσωπικά συγχαρητήρια τόσο από τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ όσο και από τον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα.
Σημειώνεται ότι ο Στόουν ήταν αυτός ο οποίος ο οποίος και τραυματίστηκε κατά την προσπάθεια αφοπλισμού του ενόπλου.
Bookmark and Share