Κάθοδος στην Αθήνα αλλά και διαφωνίες στα μπλόκα. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Κάθοδος στην Αθήνα αλλά και διαφωνίες στα μπλόκα.


  • Στην επιφάνεια βγήκαν με έντονο τρόπο οι διαφορές των αγροτοσυνδικαλιστών στα μπλόκα, με αφορμή το συλλαλητήριο της ΠΑΣΥ αύριο στην Αθήνα αλλά και τις σοβαρές προοπτικές που διαφαίνονται για την έναρξη διαλόγου με την κυβέρνηση.


Ο... Βαγγέλης Μπούτας και το μπλόκο της Νίκαιας στράφηκαν ευθέως κατά του μπλόκου των Τεμπών με βαρείς χαρακτηρισμούς. «Δεν πάμε για "εκδρομή" και για "εκτόνωση" στην Αθήνα, ούτε υπακούμε σε "κομματικές εντολές" όπως μας κατηγόρησαν.
Το πλαίσιο των αιτημάτων τους στηρίζει τα συμφέροντα μιας χούφτας μεγαλοαγροτών, οι οποίοι επωφελούνται από την απόφαση της κυβέρνησης και της ΕΕ να ξωπεταχθούν από την παραγωγή άλλοι 500.000 μικρομεσαίοι αγρότες», δήλωσε ο Β. Μπούτας μέσω της «Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων», προσθέτοντας ότι «με τη στάση τους στηρίζουν το μητρώο αγροτών - δίνουν χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση και συμμετέχουν στην κυβερνητική επιχείρηση συκοφάντησης του αγώνα μας».

Αμέσως ήρθε η δηκτική απάντηση από τον Χρήστο Σιδερόπουλο: «Το μητρώο αγροτών κατοχυρώνει το επάγγελμα του αγρότη. Δεν είμαστε προβοκάτορες εμείς, δεν θα πάμε στην Αθήνα αλλά και δεν θα υπονομεύσουμε το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ».

Ο Β. Μπούτας έδωσε χθες συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα για το αυριανό, παναγροτικό συλλαλητήριο, στην οποία ωστόσο δεν πήγαν γνωστοί αγροτοσυνδικαλιστές, αλλά μόνο του ΠΑΜΕ, και απέκλεισε οποιαδήποτε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, λέγοντας πως «δεν θα πάμε στο Μέγαρο Μαξίμου για να εισπράξουμε τη συμπάθεια του πρωθυπουργού».

Καμία συνάντηση
Οι αγροτοσυνδικαλιστές των Τεμπών και άλλοι δεν δέχτηκαν να συναντηθούν και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, περιμένοντας να υπάρξουν εξελίξεις μετά την αυριανή συγκέντρωση της ΠΑΣΥ και την πρόταση για διάλογο που απηύθυνε χθες από το Υπουργικό Συμβούλιο ο Αλέξης Τσίπρας.
Αγρότες από το Κορωπί και τα Σπάτα πραγματοποίησαν διαμαρτυρία και σήκωσαν πανό στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Αγρότες από το Κορωπί και τα Σπάτα πραγματοποίησαν διαμαρτυρία και σήκωσαν πανό στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Στη διερευνητική τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί τους αργά το βράδυ της Τρίτης ο αναπληρωτής γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος τους κάλεσε σε συνάντηση στην Αθήνα -και μάλιστα σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες για χθες το μεσημέρι-, οι αγροτοσυνδικαλιστές από το μπλόκο των Τεμπών τού απάντησαν πως αφενός δεν θέλουν να δουν μόνο έναν πολιτικό αρχηγό, αφετέρου δεν θα μεταβούν στην Αθήνα πριν από το Σαββατοκύριακο.
«Από τη Δευτέρα πιστεύουμε ότι θα δρομολογηθούν εξελίξεις σε υψηλό επίπεδο. Τότε μπορούμε να μεταβούμε στην Αθήνα για να δούμε τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς», του είπαν.
Χθες το μπλόκο των Τεμπών έστειλε το κείμενο των αιτημάτων και των κοστολογημένων προτάσεών του στον πρωθυπουργό και στους πολιτικούς αρχηγούς και τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής αναμένουν συναντήσεις την ερχόμενη εβδομάδα.
Τα μέλη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής δηλώνουν ότι δεν θα μεταβούν στην Αθήνα για το αυριανό συλλαλητήριο, αλλά δεν αποκλείουν κάποιοι αγρότες από τα μπλόκα τους να κατέβουν είτε με λεωφορεία είτε με δικά τους ΙΧ. Ανάλογα και το μπλόκο του Προμαχώνα δεν θα «εκπροσωπηθεί» σε επίπεδο αγροτοσυνδικαλιστών, οι οποίοι κράτησαν ανοιχτό χθες τον δρόμο για φορτηγά και ΙΧ, αλλά όπως έγινε γνωστό θα αναχωρήσουν σήμερα το βράδυ 2-3 λεωφορεία με αγρότες.
πηγή Έθνος
Bookmark and Share